Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is het voordeel van een groepsannuleringsverzekering?

Wie een reis boekt voor een groep kan daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. Maar waarom zou je dat doen?

Wat is het voordeel van een groepsannuleringsverzekering?

Veel Nederlanders hebben een doorlopende reis- en annuleringsverzekering en zijn dan toch al verzekerd tegen annuleringskosten? Wat is dan het belang of voordeel om toch een groepsannuleringsverzekering af te sluiten? Dat gaan wij aan de hand van voorbeelden uitleggen in dit artikel.

Wat is een groepsannuleringsverzekering?

Laten we eerst eens kijken naar de groepsannuleringsverzekering en waar deze afwijkt van de normale individuele annuleringsverzekering. Met de groepsannuleringsverzekering, de naam zegt het al, verzeker je een groep tegen annuleringskosten. De reden om een groepsannuleringsverzekering af te sluiten, zit hem in het feit dat de groep als geheel op reis of vakantie wil gaan. Dus wanneer er iemand uit de groep door ernstige omstandigheden (denk aan ongeval, ziekte of overlijden) niet mee kan, dan wil de hele groep niet meer op reis.

De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat de leden van de groep tegenover elkaar verzekerd zijn. Dat is bij een individuele annuleringsverzekering namelijk niet altijd het geval. Een groepsannuleringsverzekering heeft dus alleen nut als je zeker weet, dat de hele groep wil annuleren als er iemand niet mee kan gaan wegens een ernstige situatie.

Voor welke groepen is een groepsannuleringsverzekering de beste optie?

De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor groepen die te allen tijde gezamenlijk op reis willen, denk daarbij aan:

  • familie
  • vrienden
  • collega’s
  • school of klas
  • vereniging
  • andere groepen met reisgenoten

De samenstelling van de groep en de groepsgrote maakt niet uit, de groepsannuleringsverzekering kent daarvoor geen beperkingen. Meestal boekt men voor een groepreis ook een groepsaccommodatie, zoals en vakantieboerderij, groot vakantiehuis, of een aantal vakantiehuisjes naast elkaar op een vakantiepark. Een accommodatie voor groepen is vaak vrij prijzig. Een reden temeer om de juiste annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is het voordeel of nut van een groepsannuleringsverzekering?

Wellicht hebben de meeste personen uit een groep een doorlopende (reis-) en annuleringsverzekering. Dat is prima als bij dat groepslid zelf of iemand uit zijn familie iets ernstigs gebeurt en hij daardoor zijn deelname aan de groepsreis mag annuleren. Echter, de rest van de groep kan dan niet annuleren, omdat die personen niet onder die dekking vallen. Daarvoor dien je een groepsannuleringsverzekering af te sluiten.

Nog een ander voorbeeld:

Een vriendengroep van 8 personen die graag motortoertochten maken, boekt voor een week een vakantie in een groot vakantiehuis in de Ardennen, maar sluiten geen groepsannuleringsverzekering af. De reissom bedraagt € 3.200,-. Paul krijgt een paar weken voor vertrek een ernstig motorongeluk en kan niet mee. Paul heeft zelf een doorlopende reis en annuleringsverzekering en claimt € 400,- (zijn deel van de reissom) bij zijn eigen verzekeraar. De groep is ontdaan door het motorongeluk van Paul en wil niet meer op reis. Van de vriendengroep heeft naast Paul, alleen John een eigen doorlopende annuleringsverzekering en hij staat ook met zijn naam op het boekingsformulier. John kan ook € 400,- claimen bij zijn verzekeraar. De overige groepsleden hebben pech. Zij kunnen niets claimen omdat er geen groepsannuleringsverzekering is afgesloten en zij hebben zelf ook geen doorlopende annuleringsverzekering. De totale schade voor de rest van de vriendengroep bedraagt daardoor € 2.400,- die ze nergens anders kunnen claimen.

Welke problemen kunnen er ontstaan bij een groepsboeking in geval van annuleringen?

Een ander probleem waar men tegen aanloopt indien men besluit om geen groepsannuleringsverzekering af te sluiten bij een groepsboeking is, dat alle deelnemers aan de groepsreis met naam en toenaam op het boekingsformulier moeten staan. Want iemand die wil annuleren bij een groepsboeking en zelfstandig een doorlopende annuleringsverzekering heeft, zal moeten bewijzen dat hij schade heeft. En dat kan alleen aan de hand van het boekingsformulier waar zijn naam op staat. Soms staat alleen de hoofdboeker op het reserveringsformulier van een groepsaccommodatie. Dat is bij een groepsannuleringsverzekering geen probleem, maar heb je die niet en als de deelnemers aan de groepsreis hun eigen annuleringsverzekering willen aanspreken, dan krijgen ze geen vergoeding als hun naam niet op het boekingsformulier staat.

Groepsannuleringsverzekering: ook dekking bij corona besmetting

Juist in deze onzekere tijd met de corona pandemie, is de kans groot dat iemand uit de groep niet mee kan omdat hij of zij positief test op Covid-19. Met een Allianz groepsannuleringsverzekering* ben je ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Je kan de vakantie van een groep annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Groepsannuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance

Als je met een groep op reis gaat kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

De laatste twee kortlopende annuleringsverzekeringen voor groepen en reisgezelschappen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave met 10% korting? Dat kan natuurlijk, neem daarvoor even contact met ons op: Stuur een e-mail naar: [email protected] of bel: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Veel gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering.

Wat is een groepsannuleringsverzekering?

Een groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met familie, vrienden, vereniging, club, etc, op reis gaat en je zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering de beste optie bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten. Wellicht hebben een aantal mensen uit de groep zelf een doorlopende annuleringsverzekering maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, indien ze de reis niet willen laten doorgaan omdat iemand uit de groep een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Geven jullie ook 10% korting op de groepsannuleringsverzekering?

Jazeker! Vraag vrijblijvend een premieofferte aan voor jouw groep en je zal zien dat wij je de beste voorwaarden tegen de laagste premie aanbieden! De 10% korting wordt daarin vermeld zodat je het zelf kan controleren.

Heeft jullie groepsannuleringsverzekering ook een corona dekking?

Jazeker, als je met een groep een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepen zijn er?

Wij hebben 3 verschillende mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen.
2. De annuleringsverzekering voor een groep bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een groep?

De annuleringsverzekering voor een groep biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
In de voorwaarden lees je alle dekkingen.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis of vakantie, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, die hebben wij. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over een groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.