Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering met automobilistenhulp: nu 10% korting!

Reisverzekering met automobilistenhulp voor je autovakantie? Sluit hier een voordelige kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp af. Je ontvangt bovendien 10% premiekorting.

Een uitgebreide kortlopende reisverzekering met dekking voor pechhulp en automobilistenhulp sluit je zelf online af. Bereken eerst de premie.

Onze voordelen:

 • Ruime dekking en goede polisvoorwaarden.
 • Altijd mobiel tijdens je vakantie dankzij de automobilistenhulp.
 • De laagste premie: 10% extra premiekorting.
 • Snel online geregeld, je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Goed verzekerd bij Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

De polis van de Kortlopende Reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking) ontvang je direct per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp!

Vragen over reisverzekeringen? Stuur een e-mail: [email protected] of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Reisverzekering met hulp bij autopech, nu 10% korting op de premie

Een reisverzekering met automobilistenhulp biedt jou extra zekerheid. Autopech tijdens je vakantie, dat is geen pretje. Kies daarom voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met pechhulp (automobilistenhulp). Voorkom dat jouw vakantie in het water valt door autopech of het uitvallen van de bestuurder.

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra online korting) ben je in heel Europa verzekerd tegen autopech! 

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

reisverzekering met automobilistenhulp
reisverzekering met automobilistenhulp

Kortlopende reisverzekering met dekking automobilistenhulp

De automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland maar uitsluitend als de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met de dekking automobilistenhulp op je reisverzekering zorg je er voor dat je mobiel blijft tijdens jouw vakantie. Gebeurt er iets op weg naar jouw vakantiebestemming, tijdens je vakantie of op weg terug dan ontvang je direct hulp van Allianz Global Assistance. Je bent onder meer verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Het hele jaar verzekerd tegen autopech v.a. slechts € 2,63 p/m!

Wil je niet alleen tijdens je vakantie maar het gehele jaar door voordelig tegen autopech verzekerd zijn? Kies dan voor de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance! Je kunt dan rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech in geheel Europa. Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar! Een uitgebreide Pechhulp Verzekering, nu v.a. slechts: € 2,63 p/m! Lees hier meer informatie: Auto Pechhulp vakantie

Autopech tijdens de vakantie vaak door hoge buitentemperatuur

De alarmcentrales van reisverzekeraars krijgen in de zomervakantie veel hulpverzoeken binnen van automobilisten met autopech. Vooral accu’s en koelsystemen van de motor zijn de boosdoeners. De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Accu’s die niet meer in goede conditie zijn, leggen het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door de airconditioning en andere verbruikers. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor. Een reisverzekering met automobilistenhulp kan bij autopech veel ellende schelen.

Pech met je auto voorkomen door onderhoud

Vakantiegangers kunnen autopech in het buitenland voorkomen door met een goed onderhouden auto op pad te gaan. Men dient er rekening mee te houden dat een zwaarbeladen auto en caravan bergop in de file voor een Alpentunnel erom veel vraagt van de koppeling en koeling van de auto.

Check je auto voor je op vakantie gaat

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden. Ben je net naar de garage geweest? Check dan toch nog voordat je op stap gaat de volgende zaken:

 • Vloeistoffen (oliepeil, koelvloeistof enz.).
 • Bandenspanning (ook reservewiel!).

Mocht je ondanks dat toch autopech krijgen dan kan je altijd terugvallen op je reisverzekering met automobilistenhulp.

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De alarmcentrales krijgen vooral tijdens de zomervakantie veel hulpaanvragen. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

 1. Een oververhitte motor.
 2. Een lekke band of een klapband.
 3. Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
 4. Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
 5. Overige motorproblemen.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

Pech tijdens je vakantie in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

 • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
 • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
 • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
 • Plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
 • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
 • Meld je autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekeraar.
 • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
 • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
 • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
 • Zorg dat alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
 • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Waarom een reisverzekering met automobilistenhulp van Allianz?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Grootste reisverzekeraar ter wereld.
 • Voordelige reisverzekering met automobilistenhulp.
 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar. Je wordt in het Nederlands geholpen.
 • Ruim 2,5 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met automobilistenhulp (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een reisverzekering met automobilistenhulp?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, camper of motorfiets als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Wat kost de dekking automobilistenhulp?

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Is bagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Hoe zit het met Europa en werelddekking?

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Automobilistenhulp

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

Automobilisten met autopech

De alarmcentrale van Allianz Global Assistance krijgt in de zomervakantie veel hulpverzoeken van automobilisten met autopech. Vooral accu’s en koelsystemen van de motor zijn de boosdoeners. De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Accu’s die niet meer in goede conditie zijn, leggen het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door de airconditioning en andere verbruikers. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor.

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. Nederlanders op vakantie komen vaak stil te staan met kapotte koppelingsplaten. Met name het rijden in de bergen zorgt voor problemen met de koppeling en remmen. Door hogere snelheden komen er ook meldingen van storingen met roet- en brandstofilters.

Top 10 van autopech meldingen tijdens de zomervakantie:

 1. Koppelingsplaat (veelal door het (verkeerd) rijden in bergen).
 2. Accu leeg (bijvoorbeeld door lang stil staan op camping).
 3. Problemen met de remmen (ook door het rijden in de bergen).
 4. Lekke band.
 5. Roetfilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 6. Brandstoffilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 7. Verkeerde brandstof.
 8. Computerstoringen.
 9. Brandstoftoevoer defect.
 10. Mankementen aan de turbo.

Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen

Vakantiegangers kunnen autopech in het buitenland voorkomen door met een goed onderhouden auto op pad te gaan. Men dient er rekening mee te houden dat een zwaarbeladen auto en caravan bergop in de file voor een Alpentunnel erom veel vraagt van de koppeling en koeling van de auto. Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden.

Voorkom autopech, controleer je auto voor vertrek

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor een autovakantie. Een paar dagen voor je vertrek moet je de auto controleren op een aantal belangrijke punten, zo kun je mogelijk autopech tijdens je vakantie voorkomen:

 • Neem altijd je rijbewijs, groene kaart, verzekeringspapieren, paspoort en schadeformulier mee.
 • Zorg dat je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt (Alarmcentrale pechhulpverlener, reisverzekeraar, ambassade, thuisfront en noodnummers). Sla de nummers op in je mobiele telefoon maar noteer ze ook op papier (je kan je mobieltje verliezen).
 • Zorg dat je mobiele telefoon volledig is opgeladen en koop een lader voor in de auto.
 • Check de verlichting. Zorg voor een set reservelampen.
 • Check het brandstofpeil. Is de wagen goed volgetankt? (Zorg dat je weet hoeveel de auto verbruikt met caravan) Plan je tankstop en kijk waar benzinestations op je route zijn. Rij nooit te lang op reserve of je tank leeg.
 • Check de banden. Kijk de staat van de banden na, controleer vooral ook de bandenspanning en tevens van je reservewiel! Kijk na of alle gereedschap aanwezig is om een wiel te vervangen.
 • Check de koelvloeistof. Is het niveau van de koelvloeistof tussen minimum en maximum?
 • Check het oliepeil. Moet je soms bijvullen, neem dan wat reserveolie mee.
 • Check het reservoir van de ruitensproeier. Neem een extra fles water mee om bij te vullen.
 • Zorg voor een zaklamp met nieuwe batterijen.
 • Neem werkhandschoenen mee voor controles, om te tanken en bij pech.
 • Neem een zeem en spons mee om de ruiten tussentijds schoon te maken, een product om de vliegen van de ramen te verwijderen is ook aan te bevelen.
 • Zorg dat de auto en de caravan niet te zwaar beladen is.
 • Controleer de kogeldruk van de caravan.
 • Houd je aan de aanbevolen snelheid bij het trekken van een caravan.
 • Sluit een Allianz Global Assistance reisverzekering met automobilistenhulp af!

Autopech en vakantie

Niets is zo vervelend als autopech onderweg of tijdens je vakantie. Daar sta je met je auto en caravan in de brandende zon in een vreemd land. Een telefoontje naar Allianz Global Assistance zorgt er voor dat je snel adequate hulp krijgt. Zo kan autopech jouw welverdiende vakantie niet verpesten.

Vragen?

Heb je nog vragen over een reisverzekering met automobilistenhulp? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Wij wensen je een fijne vakantie, zonder autopech!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.