Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Eisen voor een tijdelijk werkvisum in Australië verzwaard

Australië maakt het voor buitenlanders lastiger om een 457-visum (werkvisum) te krijgen. Dit tijdelijke visum wordt vervangen voor een visum met strengere voorwaarden, waaronder meer eisen voor het beheersen van de Engelse taal.

Daarnaast wordt het aantal beroepen waarvoor het visum kan worden aangevraagd beperkt. Deze maatregel treft niet het zogenaamde ‘working holiday-visum’, die vaak gebruikt worden door studenten en backpackers die er een jaartje tussen uit willen.

Het lijkt er op dat de Australische premier Turnbull met dit besluit de nationalisten in het land tegemoet wil komen. In een verklaring op Facebook zegt Turnbull dat Australiërs eerst komen als het gaat om banen en dan pas buitenlanders.

Het zogeheten 457-visum was ooit bedoelt om buitenlanders binnen te halen met specifieke kennis en vaardigheden. De laatste jaren wordt het door werkgevers voornamelijk gebruikt om goedkope, buitenlandse arbeidskrachten in te huren. Daar is veel oppositie tegen.

De bestaande visa van de huidige 95.000 buitenlandse werknemers blijven gewoon geldig.

Bron: NOS.nl

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.