Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Visum voor Nederland? Regel hier je medische reisverzekering

Visum voor Nederland? Regel hier je medische reisverzekeringHeb je een visum voor Nederland nodig? Sluit dan hier je medische reisverzekering van Allianz Global Assistance: de Travel Risk Insurance.

Visum voor Nederland aanvragen

Veelal wordt er een visum voor Nederland aangevraagd in verband met een buitenlandse partner of familielid. De gast kan kennismaken met Nederland en mag op een Visum Kort Verblijf maximaal 90 dagen hier verblijven. Je kunt met een visum voor Nederland ook naar de andere Schengenlanden reizen. Het visum wordt daarom ook wel een Schengenvisum genoemd.

Visumvoorwaarden

Voor het aanvragen van een visum voor Nederland gelden een aantal voorwaarden. Zo moet je bij het aanvragen van een visum een reisdocument (paspoort) laten zien. Dit reisdocument moet op de laatste dag van je visumperiode nog drie maanden geldig zijn. De voorwaarden voor een visum kunnen per nationaliteit en per aanvraag verschillen. Informeer daarom vooraf bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat.

Een visum voor Nederland moet altijd via de Nederlandse ambassade worden aangevraagd. Dat betekent dat je buitenlandse partner of gast persoonlijk naar de Nederlandse ambassade in het land van herkomst moet gaan. In sommige gevallen kan een visum ook worden aangevraagd bij een Nederlands consulaat. In steeds meer gevallen maakt de ambassade gebruik van een externe dienstverleners zoals VFS Global. In dat geval moet je een afspraak maken op de website van VFS Global.

Beslissing over aanvraag visum Nederland

De ambassade of het consulaat beslist zelf of de buitenlandse gast een visum voor Nederland krijgt. Een Schengenvisum geeft toegang tot 26 Europese landen, sommige landen willen daarom geïnformeerd worden over visumaanvragen. Dit heet de verplichte consultatie. De Nederlandse ambassade kan daarnaast een visumaanvraag ter beoordeling voorleggen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of aan het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Kosten visum voor Nederland

De afhandeling van een visumaanvraag voor Nederland duurt minimaal enkele dagen tot maximaal 2 maanden. In uitzonderlijke gevallen kan dit langer duren. Een visum aanvragen kost geld. De kosten bedragen:

 • Gratis voor kinderen tot 6 jaar.
 • € 35 voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
 • € 60 voor personen ouder dan 12 jaar.

De kosten moeten betaald worden bij de ambassade of het consulaat om de aanvraag in behandeling te laten nemen. In principe betaal je een visumaanvraag voor Nederland in lokale valuta. Extra kosten die bij de aanvraag worden gemaakt, zoals faxkosten, kunnen voor rekening van de aanvrager komen. Bij afwijzing van uw visumaanvraag krijg je het bedrag niet terug. De prijs van het visum voor Nederland is vastgesteld in Schengenverband.

Visum voor Nederland? Regel hier je medische reisverzekeringVerplichte medische reisverzekering voor visum Nederland

Bij de kosten voor een visumaanvraag voor Nederland komt ook de premie voor de verplichte medische reisverzekering. De reisverzekering voor een visumaanvraag moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Deze moet eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen of dringende medische zorg (bijvoorbeeld spoedbehandeling in een ziekenhuis) dekken.
 • De reisverzekering moet voor het hele Schengengebied geldig zijn en een minimale dekking hebben van € 30.000,-.
 • De reisverzekering moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn.

Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet je bij de indiening van de aanvraag, of pas bij afgifte van het visum laten zien. Informatie over de in jouw land geldende situatie kun je krijgen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Reisverzekering voor visum Nederland

Speciaal voor buitenlanders die een visum voor Nederland aanvragen is er een uitstekende verzekering. Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je hiervoor de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance afsluiten. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten.
 • Medische Kosten (€ 30.000,-).
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 •  Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator)

De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Travel Risk Insurance afsluiten

De reisverzekering voor een visum voor Nederland is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Premie Travel Risk Insurance

Heb je een visum voor Nederland nodig? Sluit dan hier je medische reisverzekering van Allianz Global Assistance af, de Travel Risk Insurance. De premie bedraagt:

 • Europadekking: € 2,- per persoon per dag.
 • Werelddekking: € 3,- per persoon per dag
 • Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten: € 1,15 per persoon per dag.
 • Minimum premie: € 11,50
 • Kosten per verzekeringsbewijs: € 4,50
 • Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-
 • Annuleringsverzekering: 5% van de reissom (exclusief assurantiebelasting) mits in Nederland afgesloten.

Op de bovenstaande premies wordt geen extra korting gegeven.

Premie berekenen en afsluiten

Je kan hier zelf eenvoudig de premie berekenen en een medische reisverzekering afsluiten:

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor een visum voor Nederland? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.