Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Buitenlandse partner naar Nederland voor kort verblijf

Buitenlandse partner naar Nederland
Buitenlandse partner naar Nederland

Een buitenlandse partner naar Nederland halen? Lees hier de voorwaarden. Sluit direct een medische reisverzekering voor je partner af. Ook geschikt voor een visumaanvraag.

Wanneer je een visumplichtige buitenlandse partner hebt en hem of haar naar Nederland wilt halen voor een korte periode, dan zijn daar voorwaarden aan verbonden.

Schengenvisum voor kort verblijf in Nederland

Een visumplichtige buitenlandse partner mag alleen naar het Schengengebied waaronder Nederland reizen, indien er vooraf een Visum Kort Verblijf is aangevraagd en toegekend. Dit wordt ook vaak een Schengenvisum genoemd. Jouw partner mag dan maximaal 90 dagen aaneengesloten hier verblijven. Daarna moet jouw partner weer terug naar het land van herkomst.

Het beleid om visumplicht in te voeren of af te schaffen kan wisselen als gevolg van politieke omstandigheden. Raadpleeg daarom de lokale Nederlandse vertegenwoordiging zoals de website van de ambassade in het land waar jouw partner woont of het ministerie van Buitenlandse zaken.

Overzicht voorwaarden kort verblijf voor visumplichtige nationaliteiten

Als jouw partner een visum voor Nederland aan wil vragen (kort verblijf) moet hij of zij aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • In het bezit zijn van een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort). Dit reisdocument moet ruim geldig zijn. Het reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van de visumperiode, en mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Jouw gast mag geen gevaar vormen voor de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van één van de Schengenlanden. Onder gevaar voor openbare orde wordt onder andere gevaar voor illegale immigratie verstaan.
 • Hij of zij heeft voldoende middelen van bestaan. Zo niet dan moet er iemand in Nederland financieel garant staan voor jouw partner. Als je voldoende inkomen hebt kan jij zelf de garantsteller zijn.
 • Jouw partner moet het reisdoel aannemelijk maken. Hij of zij kan dit aantonen met een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’. Dit formulier moet bij de gemeente gelegaliseerd worden.
 • De buitenlandse gast mag niet gesignaleerd staan door Nederland of een van de overige Schengenlanden.
 • Jouw partner moet over een medische reisverzekering beschikken.
 • Je gast moet aantonen dat hij of zij tijdig zal terugkeren naar het land van herkomst. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of jouw partner een sterke sociale en/of economische binding heeft met het land van herkomst.

Medische reisverzekering voor jouw partner hier snel geregeld!

Een van de voorwaarden om een Schengenvisum te verkrijgen is dat je een medische reisverzekering moet afsluiten. Dat kan hier eenvoudig en snel. Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring.
 • De dekking moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf

Deze verzekering kan door een belanghebbende in Nederland voor zijn of haar buitenlandse partner worden afgesloten. Jij bent dan de verzekeringsnemer (premiebetaler).  Na het afsluiten ontvang je de polis digitaal en die stuur je door naar de visumaanvrager in het buitenland.

Travel Risk Insurance: medische reisverzekering voor visum

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is de perfecte visum reisverzekering voor jouw partner. Deze reisverzekering voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag)
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag)
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa)
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa)
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator)

De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Premie

De premie voor de Travel Risk Insurance medische reisverzekering is aantrekkelijk:

 • Europadekking: € 2,- per persoon per dag.
 • Werelddekking: € 3,- per persoon per dag.
 • Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten: € 1,15 per persoon per dag.
 • Minimum premie: € 11,50
 • Kosten per verzekeringsbewijs: € 4,50
 • Annuleringsverzekering: 5% van de reissom (exclusief assurantiebelasting) mits in Nederland afgesloten.

Op de bovenstaande premies wordt geen extra korting gegeven.

Verzekering afsluiten

Wil je een medische reisverzekering voor een Schengenvisum afsluiten, zodat jouw partner goed verzekerd is tijdens het verblijf in Nederland? Gebruik daarvoor ons aanvraagformulier. De premie wordt eerst getoond op het aanvraagformulier, daarna kun je het verzenden om de reisverzekering aan te vragen.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor een buitenlandse partner? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.