Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verre reizen – nu tot 20% korting op je reisverzekering

Verre reizen - nu tot 20% korting op je reisverzekering
Verre reizen – nu tot 20% korting op je reisverzekering

Ga je een verre reis maken? Ontvang dan hier tot 20% korting op een reisverzekering met werelddekking van Allianz Global Assistance.

Je hebt al een doorlopende reisverzekering met werelddekking voor al jouw verre reizen vanaf € 1,84 per maand.

Verre reis en reisverzekering

Een verre reis naar bijvoorbeeld Indonesië, Canada of de Verenigde Staten is natuurlijk fantastisch. Bij een verre reis hoort ook een goede voorbereiding zoals eventuele vaccinaties, een visum en natuurlijk de juiste reisverzekering. Allianz Global Assistance biedt uitstekende reisverzekeringen met werelddekking voor al jouw verre reizen. Met de basisdekking ben je altijd uitstekend verzekerd voor SOS kosten. Vooral dit onderdeel is belangrijk als je een verre reis gaat maken. Met de SOS dekking ben je onder meer verzekerd voor:

 • 24-uurs hulp van de alarmcentrale.
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland ivm bijzondere omstandigheden).
 • Vervoer in verband met ziekte of ongeval.
 • Langer verblijf in het buitenland door bijzondere omstandigheden.
 • Een overlijden in het buitenland.
 • Vervangend verblijf indien je hotel door brand of een overstroming verwoest is.
 • Extra terugreiskosten naar Nederland.
 • Oponthoud tijdens de reis. Bijvoorbeeld als je door een calamiteit in het vakantieland je terugvlucht dreigt te missen.

Bovenstaande zaken zijn zeker van belang bij een verre reis. De basisdekking kan je uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals medische kosten, ongevallendekking en rechtsbijstand.

Welke reisverzekering moet ik kiezen bij een verre reis?

Allianz Global Assistance heeft voor iedere reis de juiste reisverzekering. Voor verre reizen kan je de volgende reisverzekeringen kiezen:

 • Kortlopende reisverzekering met werelddekking
 • Doorlopende reisverzekering met werelddekking
 • Globetrotter Verzekering met werelddekking

Kortlopende reisverzekering met werelddekking
Ga je niet vaker per jaar op vakantie en ga je niet meer dan drie weken reizen? Dan is de kortlopende reisverzekering met werelddekking een goede keuze.

Doorlopende reisverzekering met werelddekking
Ga je meerdere keren per jaar op reis of heb je een gezin dan is een doorlopende reisverzekering een voordelig optie voor een reis naar een verre bestemming.

Globetrotter verzekering
Deze verzekering is bedoeld voor reizigers die lang in het buitenland verblijven en eventueel reizen en werken willen combineren. Je kunt met deze verzekering maximaal 24 maanden op reis naar verre landen.

10 tot 20% korting op jouw verre reizen reisverzekering

Welke reisverzekering je ook kiest, als je hier een reisverzekering afsluit, ontvang je altijd 10% extra korting. Deze korting kan nog verder oplopen tot zelfs 20% indien je tevens in aanmerking komt voor jongerenkorting. Allianz Global Assistance geeft jongerenkorting bij de doorlopende reisverzekering en de Globetrotter verzekering. Wil jij weten of je nog meer dan 10% korting ontvangt? Maak dan een premieberekening.

Daarna kan je in slechts drie stappen zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail:

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!.

Tip 1. Plan je reis en bezienswaardighedenLees onze tips voor een verre reis

Een verre reis is vaak duurder en je wilt je tijd goed besteden door zoveel mogelijk te zien van exotische landen. Zo heb je in Thailand honderden prachtige tempels. Maak vooraf een keuze welke je graag wilt zien.

Tip 2. Begin tijdig met de voorbereidingen
Een verre reis vraagt meer voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan je reisbescheiden, visum, vaccinaties en reisverzekering. Begin daar tijdig mee.

Tip 3. Verzamel informatie over je verre bestemming
Lees vooral wat over de locale gebruiken en wat wel of niet mag. Ieder land heeft zo zijn specifieke regels en gebruiken. Kijk ook of het voedsel veilig is en waar je jouw dagelijkse boodschappen kunt kopen.

Tip 4. Leer een paar woordjes in de taal van je bestemming
Kan nooit kwaad, zeker niet bij verre trips. Probeer wat woorden uit je hoofd te leren zoals: goedendag, alsjeblieft en dankjewel. Dat maakt een goede indruk, maar ook nuttig en leuk.

Tip 5. Houd rekening met vreemde valuta
Indiase roepies, Thaise baht of Braziliaanse real, het hoort bij een verre reis. Hoe ziet het er uit wat is het waard? Wat zijn de beste wisselkoersen? Kan je overal pinnen? Het zijn zaken die je moet weten voor je vertrekt naar jouw exotische droombestemming.

Tip 6. Een verre reis betekent lang vliegen
Je moet er van uitgaan dat je heel wat uren in een vliegtuig door moet brengen. Nog een reden temeer om heel goed te kijken naar de luchtvaartmaatschappij met wie je gaat vliegen. Voor een korte vlucht maakt het niet zoveel uit, maar als je 12 uur achtereen in een vliegtuigstoel moet zitten en je hebt lange benen, dan is het toch wel handig als je ze af en toe even kunt strekken.

Tip 7. Informeer de thuisblijvers
Juist met verre reizen is het heel belangrijk dat het thuisfront weet waar je uithangt. Geef daarom van tevoren door de naam van je hotel (indien bekend). Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat je rond reist, stuur dan regelmatig een email of SMS waar je uithangt.

Tip 8. Pas op met vreemd voedsel
In exotische verre landen heerst een andere eetcultuur maar ook een andere hygiëne. Ziek worden tijdens jou reis is wel het laatste wat je wilt. Wees daarom voorzichtig met etenswaren die je op straat kunt kopen. Hetzelfde geldt voor water, hou het bij flessenwater.

Tip 9. Lees de adviezen van expats
In iedere uithoek van de wereld leven Nederlanders die gemigreerd zijn, werken of van hun pensioen genieten. Zij kennen het land goed en hebben vaak de beste tips voor reizigers. Misschien is er een Nederlands of Engels weblog over het land waar je naar toe reist.

Tip 10. Zorg voor een goede reisverzekering
Eén op de vijf Nederlanders maakt iets vervelends mee op vakantie. Voorbeelden hier van zijn onder andere: ziekte, ongeval, diefstal, geweld of vermissing. Zorg daarom altijd voor een goede reisverzekering. Noteer ook voor vertrek het adres en telefoonnummer van de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar je verblijft.

Allianz Global Assistance voor de beste reisverzekeringen

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Allianz Global Assistance opereert op vijf continenten, in 29 landen, waaronder Nederland. De 11.000 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent. Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen verzekerden van de uitstekende dienstverlening van Allianz Assistance. Dat is zelfs 4% van de hele wereldbevolking.

Reisverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je een reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook onze extra korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraagformulier voor Nederlanders over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen). Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website.

Vragen?

Heb je een vraag over de beste doorlopende reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.