Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering vergelijken bij Allianz Global Assistance

Reisverzekering vergelijken bij Allianz Global Assistance

Wil je een reisverzekering vergelijken? Dan moet je wel eerst weten waar je op moet letten. Wij helpen je op weg.

Neem in je vergelijking ook de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance mee. Allianz Global Assistance heeft voor ieder soort reiziger een passende reisverzekering. Met ruim 50 jaar ervaring zijn zij wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening.

Doorlopende reisverzekering: beste koop volgens Consumentenbond

Je kunt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering afsluiten vanaf € 1,12 per maand. Deze reisverzekering (budgetvariant) van Allianz Global Assistance is zelfs door de Consumentenbond al meerdere keren uitgeroepen tot beste koop (2011 en 2012). Dus goed en goedkoop, wat wil je nog meer?

Ontvang hier 10 – 20% korting op de premie!

Wil jij ook 10 tot 20% korting op de premie van reisverzekeringen van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting.nl. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit!

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Kies de ideale reisverzekering voor jouw vakantie en sluit hem hier direct online af. Hieronder vind je een overzicht van de reis- en annuleringsverzekeringen. Een reisverzekering vergelijken en afsluiten doe je gemakkelijk en snel in drie stappen, maar je kunt natuurlijk ook eerst vrijblijvend de premie berekenen. Voordat je een reisverzekering afsluit is het raadzaam om goed naar je reissituatie te kijken, zodat je goed verzekerd bent, maar niet te veel betaald. Je kunt bij ons online onder andere de volgende reisverzekeringen afsluiten:

 • Doorlopende reisverzekering – voor als vaker op vakantie gaat.
 • Kortlopende reisverzekering – een eenmalig uitstekende reisverzekering.
 • Globetrotter Verzekering – ga je langer op reis, bijvoorbeeld backpacken, werken in het buitenland of een wereldreis? Dan is dit de perfecte verzekering.
 • Annuleringsverzekering – hiermee voorkom je een financiële tegenslag als je plotseling een reis moet annuleren.
 • Adventure & Survival – de perfecte verzekering voor gevaarlijke en avontuurlijke sporten.

Voorwaarden en vergoedingen reisverzekering vergelijken

Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken? Zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let, die voor jou belangrijk zijn. Neem je veel bagage mee op je reis? Controleer dan de bagagedekking. Neem je contant geld mee? Kijk dan of je dit onder de dekking valt. Ga je een bijzondere of gevaarlijk sport beoefenen tijdens je vakantie? Dan is de dekking bijzondere sporten van belang.

Premie reisverzekering vergelijken

Een lage premie gaat meestal gepaard met een lagere uitkering bij schade. Vergelijk ook altijd het eigen risico bij schade van verschillende reisverzekeraars. Dit kan nogal verschillen. Let er ook op dat het eigen risico per onderdeel op je reisverzekering kan verschillen. Het eigen risico voor bagageschade is bijvoorbeeld weer anders dan het eigen risico bij medische kosten.

Reisverzekeringen vergelijken, waar nog meer op letten?

In veel gevallen kijk je bij het vergelijken van een reisverzekering naar wat je uiteindelijk moet betalen. Dat is op zich prima, want er kan sprake zijn van premieverschillen. Daarnaast is het logisch dat een verzekeraar die meer vergoed ook iets duurder is. Wij geven je nog een aantal adviezen waar je op moet letten bij het beoordelen en vergelijken van reisverzekeringen, zoals:

 • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
 • Medische kosten?
 • Krijg je extra korting zoals jongerenkorting of online korting?
 • Gevaarlijke sporten en wintersport?
 • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?
 • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?

Reisbagage

Afhankelijk van wat je meeneemt op vakantie is het verstandig om de dekking van de reisbagage te checken. Er zijn sterke verschillen te zien tussen reisverzekeraars en de uitkering bij bagageschade (diefstal, vermissing en beschadiging). Ook zijn er reisverzekeraars die een eigen risico hanteren bij bagageschade.

Dekking medische kosten

De dekking medische kosten zorgt vaak voor verwarring bij vakantiegangers. Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de spoedeisende medische kosten vergoed tegen de kostprijs zoals die in Nederland geldt. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Zeker wanneer je naar landen gaat waar de geneeskundige kosten hoger zijn dan in Nederland zoals de Verenigde Staten en Zwitserland. Neem in je vergelijking ook mee of jouw verplicht eigen risico van je zorgverzekering wel vergoedt wordt. Bij Allianz Global Assistance is dat wel het geval.

Bijzonder sporten en wintersportdekking

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie extreme sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de extra risico’s. Vergelijk bij verschillende reisverzekeraars of gevaarlijke sporten ook meeverzekerd kan worden. Tevens moet je voor wintersportvakanties een aanvullende wintersportdekking afsluiten.

Onvoorziene kosten

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt.

Het komt steeds vaker voor dat reizigers onvoorzien langer op de vakantiebestemming moeten blijven. Wij noemen een aantal voorbeelden:

 • Een staking van verkeersleiders zodat er niet gevlogen kan worden.
 • Een natuurramp, zoals een overstroming of orkaan.
 • Onlusten en relletjes.

Je begrijpt dat dit een belangrijke dekking is op je reisverzekering die je zeker moet toetsen en je eigenlijk altijd moet meenemen in je vergelijking. Zeker wanneer je bedenkt dat 74% van de reisverzekeraars beperkingen kennen ten aanzien van de vergoeding.

Kinderen gratis meeverzekerd

De voorwaarden waaronder kinderen meeverzekerd worden, verschillen per reisverzekeraar. Bij de ene reisverzekeraar kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden, bij de ander niet. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwonende kinderen. Voor reizigers die met kinderen op vakantie gaan, is het zeker de moeite waard om deze voorwaarden te vergelijken.

Bij de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn kinderen jonger dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies.

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. In 2011 en 2012 uitgekozen als Beste koop door de consumentenbond. Het omslagpunt van een Kortlopende Reisverzekering naar een Doorlopende Reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen.

Waarom Allianz Global Assistance?

Waarom zou je moeten kiezen voor Allianz Global Assistance? Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 12.000 medewerkers, die samen ruim 40 talen spreken. Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar ze geen eigen vestiging hebben, staan ze dag en nacht voor je klaar:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • Gekozen tot de beste reisverzekeraar van Nederland in 2011 en 2013.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europa- of werelddekking? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.