Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisverzekering vraag en antwoord

logo-Allianz-Global-Assista

Hier lees je vragen en antwoorden over reisverzekeringen en dat je op deze website tot 25% korting op de premie van je (doorlopende) reisverzekering kan krijgen.

Je kunt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering afsluiten vanaf € 1,18 per maand. Deze reisverzekering (budgetvariant) van Allianz Global Assistance is zelfs door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop in 2011 en 2012. Dus goed en goedkoop, wat wil je nog meer?

Ontvang hier 10 – 25% korting op de premie!

Wil jij ook 10 tot 25% korting op de premie van reisverzekeringen van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting.nl. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 25% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit!

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een schadeverzekering waarmee reizigers tegen betaling van een premie, schadeloos gesteld wordt bij verlies, schade of diefstal van zijn eigendommen. Een reisverzekering is alleen geldig mits hij is afgesloten voor de gehele reisduur: heenreis, verblijf en terugreis. Een reisverzekering dekt standaard de volgende rubrieken:

 • S.O.S.-kosten
 • Reisongevallen
 • Reisbagage
 • Medische Kosten.

Als de terugreis wordt uitgesteld en er is sprake van een verzekerde gebeurtenis, dan loopt de dekkingsperiode van de reisverzekering gewoon door tot thuiskomst in Nederland.

Allianz Global Assistance vergoedt de extra reis- en/ of verblijfskosten als gevolg van een groot aantal onzekere incidenten waaronder gedwongen oponthoud. Hieronder geven we een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Vragen en antwoorden reisverzekering Allianz Global Assistance

Volgende keer weer
De familiereünie in Mexico-stad was ontzettend geslaagd. Volgend jaar weer, wat Isabel betreft. Maar dan neemt ze wel een open ticket, zodat ze de terugreis later nog kan bepalen. Als het net zo gezellig wordt als dit jaar, dan is een weekje veel te kort!
Vraag: kan zij een reisverzekering afsluiten met een open ticket?
Antwoord: Ja. De reis moet altijd bestaan uit een heen- verblijf en terugreis. Het aantal dagen tussen de heen en terugreis is niet belangrijk, maar is minimaal 1 dag en maximaal 180 dagen. Bij langer verblijf in het buitenland moet een Globetrotter Reisverzekering worden afgesloten.

Rode Zee avontuur
Na haar familie-uitje is het wat Isabel betreft weer eens tijd voor een vriendinnen vakantie. Zij boekt met Corina een duikvakantie naar de Rode Zee. Ze willen een Aflopende Reisverzekering afsluiten voor het geval er iets misgaat tijdens het duiken. Ze vraagt zich af of de medische kosten bij een duikincident eigenlijk wel onder de standaard dekking vallen?
Antwoord: Ja. Duiken tot 40 meter diepte is standaard verzekerd, dus alle Medische kosten zijn gedekt. Voor sommige onderwatersporten, zoals grot- en wrakduiken moet een toeslag worden betaald, omdat ze een groter risico met zich meedragen. Andere bijzondere zomersporten zijn: Kite-surfen, parachutespringen, skiën, heliskiën en vele anderen.

Ziek op Ibiza
Tja, na zo’n vriendinnenvakantie, is de eigen vriend aan de beurt. Met Gerard boekt Isabel twee weken Ibiza met een Aflopende Reisverzekering. De vakantie is heerlijk, maar drie dagen voor terugkeer naar huis, krijgt Gerard vreselijke pijn in zijn buik. Hij wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis voor een galblaasoperatie. Ze kunnen pas een week later naar huis.
Vraag: blijft de reisverzekering geldig?
Antwoord: Ja. Wanneer een verzekerde buiten zijn schuld gedwongen is op het vakantie-adres te blijven, denk aan stakingen, ziekenhuisopname, ingesneeuwd etc, dan blijft de dekking van kracht tot op het moment van terugkeer in de woning. Er geldt geen bepaalde tijd voor deze regel.

Druiven plukken in Frankrijk
Annie gaat regelmatig naar Frankrijk om bij haar vriend te zijn. De student heeft weinig geld, dus helpt Annie hem bij de druivenpluk. Is dat toegestaan op en reisverzekering van Allianz Global Assistance?
Antwoord: Ja. Tijdens de vakantie mag men werken indien het om eenvoudige werkzaamheden gaat, zoals administratieve of commerciële functies. Voor meer risicovolle beroepen moet een toeslag worden betaald.

Vakantie in Thailand verlengen
Isabel en Gerard maken op eigen gelegenheid een rondreis door Thailand. Gerard, die al met pensioen is, wil er nog een aantal weken aan vastknopen. Kan dat?
Antwoord: Ja, gedurende de vakantie mag je een reisverzekering verlengen. Het maximum aantal dagen dat je met de Aflopende Reisverzekering in het buitenland kan verblijven is 180 dagen. Voor langere periodes moet een andere reisverzekering worden afgesloten.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Kies de ideale reisverzekering voor jouw vakantie en sluit hem hier direct online af. Hieronder vind je een overzicht van de reis- en annuleringsverzekeringen. Een reisverzekering vergelijken en afsluiten doe je gemakkelijk en snel in drie stappen, maar je kunt natuurlijk ook eerst vrijblijvend de premie berekenen. Voordat je een reisverzekering afsluit is het raadzaam om goed naar je reissituatie te kijken, zodat je goed verzekerd bent, maar niet te veel betaald. Je kunt bij ons online onder andere de volgende reisverzekeringen afsluiten:

Of als je vaker op vakantie gaat

Kinderen gratis meeverzekerd

De voorwaarden waaronder kinderen meeverzekerd worden, verschillen per reisverzekeraar. Bij de ene reisverzekeraar kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden, bij de ander niet. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwonende kinderen. Voor reizigers die met kinderen op vakantie gaan, is het zeker de moeite waard om deze voorwaarden te vergelijken.

Bij de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn kinderen jonger dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies.

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. In 2011 en 2012 uitgekozen als Beste koop door de consumentenbond. Het omslagpunt van een Kortlopende Reisverzekering naar een Doorlopende Reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen.

Waarom Allianz Global Assistance?

Waarom zou je moeten kiezen voor Allianz Global Assistance? Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 12.000 medewerkers, die samen ruim 40 talen spreken. Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar ze geen eigen vestiging hebben, staan ze dag en nacht voor je klaar:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • Gekozen tot de beste reisverzekeraar van Nederland in 2011 en 2013.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europa- of werelddekking? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.