Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Huisdieren en reisverzekering

Huisdieren en reisverzekering

Reisverzekering, ook voor huisdieren: nu 10% extra korting op de premie! Regel hier je kortlopende reisverzekering inclusief huisdieren v.a. slechts: € 1,26 per dag. 

Veel Nederlanders hebben een huisdier en voor velen is het geen vreemde zaak om deze mee te nemen op vakantie. Maar tijdens je vakantie kan een huisdier ook ziek worden. Kies je ervoor om je huisdier thuis te laten, maar wordt deze voor vertrek plotseling ernstig ziek? Dan is het prettig als je vakantie even uitgesteld kan worden. Speciaal voor reizigers met huisdieren geven we daarom in dit artikel wat nuttige informatie.

Huisdier jouw eigendom
Onder huisdier verstaan we in dit geval een hond, kat of paard. Ongeregistreerd dieren als cavia’s, goudvissen, konijnen etc. vallen dus niet onder de dekking van je reisverzekering. Tevens moet je aan kunnen tonen dat het huisdier jouw eigendom is.

Terugreiskosten huisdier
De kosten voor een terugreizend huisdier worden door Allianz Global Assistance vergoed indien deze het gevolg zijn van een verzekerde gebeurtenis.

Medische kosten
De medische kosten voor je huisdier zijn meeverzekerd in de rubriek medische kosten van jouw eigen reisverzekering. Per reis geldt er een maximum aan medische kosten voor een huisdier van € 125,-. Per polis kan er maximaal € 250,- voor alle huisdieren samen worden uitgekeerd.

Annuleringsverzekering
Wanneer je een Annuleringsverzekering hebt afgesloten bij Allianz Global Assistance, dan kun je hier in bepaalde situaties gebruik van maken als je huisdier binnen zeven dagen voor vertrek iets overkomt. In de volgende situaties kun je een beroep doen op deze verzekering:

  • Bij overlijden van het huisdier.
  • Bij een levensgevaarlijke ziekte van het huisdier
  • Bij het oplopen van een levensgevaarlijk letsel van het huisdier.

Wanneer één van bovenstaande situaties een reden tot annuleren is, dien je een medische c.q. overlijdensverklaring van de dierenarts te overleggen aan Allianz Global Assistance. Hieruit moet blijken dat het huisdier ten tijde van het afsluiten van de verzekering in goede gezondheid verkeerde.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Kies de ideale reisverzekering voor jouw vakantie en sluit hem hier direct online af.

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.