Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reis- en annuleringsverzekering: Wat is gedekt bij een natuurramp?

Reis- en annuleringsverzekering: Wat is gedekt bij een natuurramp?
Reis- en annuleringsverzekering: Wat is gedekt bij een natuurramp?

Steeds vaker worden toeristische bestemmingen getroffen door natuurrampen, voorbeelden zijn bosbranden, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, overstromingen en orkanen. Wat dekt een reis- en annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance als een land getroffen wordt door een natuurramp?

Je leest het in de onderstaande vragen en antwoorden.

Er is sprake van een mogelijke natuurramp op mijn bestemming, kan ik mijn reis annuleren?

Het annuleren vanwege een mogelijke natuurramp is niet standaard gedekt. Wil je niet meer reizen? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de touroperator, reisorganisator of vervoersmaatschappij waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan de reis eventueel omgeboekt worden.

In het land waar ik naartoe zou reizen heeft een natuurramp plaatsgevonden. Kan ik mijn vakantie annuleren?

Als er een aanslag of natuurramp heeft plaatsgevonden en je wilt niet meer reizen, dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator waar je de reis hebt geboekt. Zij zullen in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is.

Ik reis via of vanaf het getroffen gebied en wil mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Dit is geen geldige annuleringsreden. Wij adviseren om contact op te nemen met de reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?

Heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. De vergoeding bedraagt maximaal drie dagen.

Mijn reis is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn Reis- en Annuleringsverzekering?

De premie voor de kortlopende reisverzekering krijg je wel terug. Dit geldt niet voor de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Wat kan ik nu doen en waar heb ik recht op?

Wij raden aan om contact op te nemen met de reisorganisatie of touroperator waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de reissom claimen op de annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik ergens anders terecht voor dezelfde periode, maar deze accommodatie is € 300,- duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reis- en / of annuleringsverzekering?

Als er sprake is van een verzekerde situatie en je kunt met een andere accommodatie een volledige annulering voorkomen, dan zijn deze kosten verzekerd. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.