Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Bosbranden Australië en je reisverzekering bij Allianz Global Assistance

Bosbranden Australië en je reisverzekering

Bosbranden Australië en je reisverzekering

Allianz Global Assistance biedt dekking voor de gevolgen van de bosbranden in Australië. Voor de staat New South Wales geldt de noodtoestand vanaf vrijdag 3 januari tot en met donderdag 9 januari 2020 vanwege de groter wordende bosbranden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom het reisadvies aangepast naar oranje.

Op dit moment zijn er meer dan 100 bosbranden in verschillende staten in Australië. Voor de staat New South Wales geldt de noodtoestand. Wanneer de optie ‘Terreuraanslagen & natuurrampen‘ is afgesloten bij de Doorlopende reis- en annuleringsverzekering biedt Allianz Global Assistance dekking voor de gevolgen hiervan. Dat betekent dat zij voor geboekte reizen naar of via dit gebied de annulerings- of omboekingskosten vergoeden.

De dekking geldt voor de:

  • Doorlopende reisverzekering met dekking Terreuraanslagen & natuurrampen (annuleringskosten).
  • Samengestelde reis (annuleringskosten niet gebruikte onderdelen van de reis of extra kosten bij aanpassing van de reis). Bij Samengestelde Reis gelden maximeringen bij het aanpassen van de reis.

Dekkingsperiode

Ingangsdatum dekking: 3 januari 2020

Dekkingsgebied

Australië, de staat New South Wales

Belangrijke aanvullende informatie

Door dit besluit zal Allianz Global Assistance de kosten van annuleren of omboeken van een geplande reis vergoeden. Voor een pakketreis geldt dat dit wel eerst gemeld moet worden bij de reisorganisatie waar de reis geboekt is.

Als verzekerden nu in het gebied zijn en kosten moeten maken, bijvoorbeeld voor de verplichte evacuatie, dan kan de verzekeraar niet zeggen dat er altijd dekking wordt geboden. De reisverzekering biedt dekking voor gedwongen oponthoud (noodzakelijke extra kosten van terugreis naar Nederland en extra verblijfkosten, na de voorgenomen verblijfsduur). Overige kosten vallen niet binnen de dekking.

Wijzigen of annuleren van de reis

Mocht je vragen hebben over het annuleren of wijzigen van je reis of als jij je reis wil omboeken, dan kan je contact opnemen met de touroperator of reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt.

Meer informatie?

Heb je vragen over de dekking van je reis- en annuleringsverzekering inzake de bosbranden in Australie? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden: Aangepaste dekking i.v.m. bosbranden Australië

Je kan ook contact opnemen met de afdeling Claims op telefoonnummer 020 561 8730 of via [email protected].

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.