Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz reisverzekering: Wat als mijn kind apart op vakantie gaat?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Reisverzekering voor je kind nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Reisverzekering: Wat als mijn kind apart op vakantie gaat? Wanneer je kind zelfstandig op vakantie gaat, dan kan een ouder/verzorger hier een kortlopende reisverzekering voor hem of haar afsluiten.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor een kind die zelfstandig op reis gaat, heb je al vanaf €1,26 per dag (inclusief 10% extra korting). Jouw zoon of dochter is dan in geheel Europa verzekerd. Je kunt de reisverzekering zelf samenstellen met de dekkingen die jij belangrijk acht. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Dat is een prettig idee wanneer jouw kind hulp nodig heeft in het buitenland.

Kind zelfstandig op reis

kind apart op vakantie
kind apart op vakantie

Je kind gaat zonder jou op reis en je wilt dat hij of zij goed verzekerd is. Wij ontvangen daarom regelmatig vragen of er een reisverzekering voor een kind kan worden afgesloten, zonder dat de ouder of verzorger meegaat op reis. Dat is bij Allianz Global Assistance geen enkel probleem. Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringnemer fungeren (degene die de premie betaalt) en een reisverzekering voor het kind afsluiten. Reisverzekeringkorting.nl geeft ook nog eens 10% extra korting als je op deze website online een reisverzekering afsluit.

Regel het nu en sluit hier een reisverzekering af

Zorg er voor dat jouw kind veilig en goed verzekerd op reis gaat. Sluit nu hier een Allianz reisverzekering voor hem of haar af. Het is snel geregeld. Vul als ouder/verzorger je eigen gegevens in bij verzekeringnemer en de gegevens van je kind bij verzekerde. Je kan de reisverzekering direct online afsluiten 24 uur per dag en zeven dagen per week. Je ontvangt de polis onmiddellijk per e-mail:

Kinderen boven de 16 jaar

Vanaf 16 jaar kunnen kinderen hier zelfstandig een reisverzekering afsluiten. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn of een doorlopende reisverzekering. Naast verzekerde kunnen zij dan ook verzekeringnemer (premiebetaler) zijn.

Heb je al een doorlopende reisverzekering?

Heb je als ouder/verzorger al een doorlopende reisverzekering? Dan is het goed om eerst even de voorwaarden te lezen. Meestal is je kind dan verzekerd op de doorlopende reisverzekering en hoef je hem of haar niet apart te verzekeren. Je kind moet wel als medeverzekerde vermeld staan op de polis en hij of zij moet op hetzelfde adres wonen als de hoofdverzekerde.

Veelgestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor kinderen (FAQ)

Lees hier veelgestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering voor kinderen?

Jazeker, als je kind zelfstandig of zonder ouder(s) of verzorger op reis gaat kan je voor dat kind een reisverzekering afsluiten. Jij bent dan verzekeringnemer (premiebetaler) en het kind is dan de verzekerde.

Wat is een kortlopende reisverzekering voor kinderen?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de reisverzekering voor kinderen?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. €4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor mijn kind afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je kind vertrekt. Maar als hij of zij eenmaal op weg is naar de vakantiebestemming kan het niet meer.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering voor mijn kind uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering voor kinderen?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor kinderen? Stuur een e-mail [email protected] of bel ons in Apeldoorn. Telefoon 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Categoriën: Reisverzekering

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.