Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kan ik een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten?

Allianz

Een reisverzekering voor een minderjarige kind afsluiten kan altijd, indien de verzekeringsnemer (premiebetaler) maar 16 jaar of ouder is. Vaak is het zo dat bij het afsluiten de verzekeringsnemer en de verzekerde een en dezelfde persoon zijn, maar dat is geen voorwaarde.

Een reisverzekering voor iemand anders afsluiten komt in de praktijk regelmatig voor. Een voorbeeld hiervan is een minderjarig kind die op vakantie gaat met school of met de ouders van een vriendje.

Een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten

een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten
Reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten

De belangrijkste voorwaarde om een reisverzekering te kunnen afsluiten, is dat de verzekeringnemer (degene die de polis afsluit) tenminste 16 jaar is. Iemand vanaf die leeftijd kan altijd een reisverzekering voor een ander persoon afsluiten, bijvoorbeeld voor een kind onder de 16 jaar die zelf geen verzekering kan afsluiten. Er hoeft daarbij geen sprake te zijn van een bepaalde (familie)relatie. De verzekeringsnemer kan bijvoorbeeld ook een vriend, kennis, buurman/buurvrouw, leraar, elftalleider of voogd zijn. Kortom iedereen vanaf 16 jaar mag een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten voor een ander persoon. Wel ben je als verzekeringsnemer er verantwoordelijk voor dat alle persoonsgegevens en vragen die relevant zijn voor het afsluiten van een reisverzekering volledig en naar waarheid worden ingevuld. Daarnaast moet de verzekeringsnemer zorg dragen voor premiebetaling.

Moet je op één adres wonen?

Nee dat is niet nodig. Daarom kan je ook vrij eenvoudig een reisverzekering voor iemand anders afsluiten. De verzekeringsnemer is wel verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt alleen op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering voor een minderjarig kind. Dat is mooi meegenomen! De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is dan ook bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met uitgebreide bagagedekking (verlies, beschadiging en diefstal van je reisbagage tot € 4.000) vanaf € 1,26 per dag (dat is inclusief de 10% korting die je alleen op deze website ontvangt)! De verzekerde is dan in heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie, maak online een premieberekening.

Sluit hier een reisverzekering voor een kind af

Op deze website kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week een reisverzekering afsluiten, ook voor iemand anders, zoals een minderjarig kind. Je kiest eerst de reisverzekering die bij de reis past. Ga je een reisverzekering afsluiten voor iemand anders? Degene voor wie je de polis afsluit is dan de verzekerde en daar vul je zijn of haar gegevens in. Je vult je eigen gegevens in bij verzekeringnemer.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden.

Kan ik een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten?

Ja, een reisverzekering voor een minderjarige kind afsluiten kan altijd, indien de verzekeringsnemer (premiebetaler) maar 16 jaar of ouder is. Vaak is het zo dat bij het afsluiten de verzekeringsnemer en de verzekerde een en dezelfde persoon zijn, maar dat is geen voorwaarde.

Moet je op één adres wonen?

Nee, dat is niet nodig. Daarom kan je ook vrij eenvoudig een reisverzekering voor iemand anders afsluiten. De verzekeringsnemer is wel verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Wat dekt de kortlopende reisverzekering?

Een reisverzekering dekt risico’s die door geen enkele andere verzekering worden gedekt, zoals hulpverlening door de alarmcentrale, medische repatriëring en repatriëring bij overlijden. Maar ook de kosten van opsporing en redding vallen onder de dekking.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat kost een reisverzekering voor Europa?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,26 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.
Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.