Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kan ik een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Reisverzekering voor je kind nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten kan altijd, indien de verzekeringnemer (premiebetaler) maar 16 jaar of ouder is. Vaak is het zo dat bij het afsluiten de verzekeringnemer en de verzekerde een en dezelfde persoon zijn, maar dat is geen voorwaarde.

Een reisverzekering voor iemand anders afsluiten komt in de praktijk regelmatig voor. Een voorbeeld hiervan is een minderjarig kind die op vakantie gaat met school of met de ouders van een vriendje.

Een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten

een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten
Reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten

De belangrijkste voorwaarde om een reisverzekering te kunnen afsluiten, is dat de verzekeringnemer (degene die de polis afsluit) tenminste 16 jaar is. Iemand vanaf die leeftijd kan altijd een reisverzekering voor een ander persoon afsluiten, bijvoorbeeld voor een kind onder de 16 jaar die zelf geen verzekering kan afsluiten. Er hoeft daarbij geen sprake te zijn van een bepaalde (familie)relatie. De verzekeringnemer kan bijvoorbeeld ook een vriend, kennis, buurman/buurvrouw, leraar, elftalleider of voogd zijn.

Kortom, iedereen vanaf 16 jaar mag een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten voor een ander persoon. Wel ben je als verzekeringnemer er verantwoordelijk voor dat alle persoonsgegevens en vragen die relevant zijn voor het afsluiten van een reisverzekering volledig en naar waarheid worden ingevuld. Daarnaast moet de verzekeringnemer zorgen voor premiebetaling.

Moet je op één adres wonen?

Nee, dat is niet nodig. Daarom kan je ook vrij eenvoudig een reisverzekering voor iemand anders afsluiten. De verzekeringnemer is wel verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt alleen op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering voor een minderjarig kind. Dat is mooi meegenomen! De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is dan ook bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met uitgebreide bagagedekking (verlies, beschadiging en diefstal van je reisbagage tot €4.000) vanaf €1,26 per dag (dat is inclusief de 10% korting die je alleen op deze website ontvangt)! De verzekerde is dan in heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie, maak online een premieberekening.

Dekkingsoverzicht reisverzekering voor kind

OnderwerpBeschrijving dekking kortlopende reisverzekering
Soort
verzekering
Deze verzekering van Allianz zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Je sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode.
Wat is er
verzekerd?
SOS-kosten: Je krijgt altijd hulp van de Allianz Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
Keuze:
medisch
Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoedt Allianz het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
BagageJe bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen. Voor de vergoeding maakt Allianz gebruik van een afschrijvingstabel.
Keuze:
bijzondere
sporten
Ga je op wintersport of beoefen je een bijzondere sport? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoedt Allianz medische kosten bij een ongeluk. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Keuze:
pech
op reis
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoeden ze vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd.
Keuze:
ongevallen
Krijg je tijdens je reis een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
Keuze:
annulerings-
verzekering
Allianz vergoedt de kosten die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging van het openbaar vervoer op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.
Verzekerings
gebieden
Je kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden: 1. Europa, 2. Wereld excl. VS en Canada en 3. Wereld incl. VS en Canada, 4. Nederland. Tot Europa rekent Allianz ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
BetalingJe betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of machtiging.
Dekkings-periodeDe dekking begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad. Loop je vertraging op met het openbaar vervoer of beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.
Deze tabel geeft alleen een beknopte samenvatting van de reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Sluit hier een reisverzekering voor een kind af

Op deze website kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week een reisverzekering afsluiten, ook voor iemand anders, zoals een minderjarig kind. Je kiest eerst de reisverzekering die bij de reis past. Ga je een reisverzekering afsluiten voor iemand anders? Degene voor wie je de polis afsluit is dan de verzekerde en daar vul je zijn of haar gegevens in. Je vult je eigen gegevens in bij verzekeringnemer.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden.

Kan ik een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten?

Ja, een reisverzekering voor een minderjarig kind afsluiten kan altijd, indien de verzekeringnemer (premiebetaler) maar 16 jaar of ouder is. Vaak is het zo dat bij het afsluiten de verzekeringnemer en de verzekerde een en dezelfde persoon zijn, maar dat is geen voorwaarde.

Moet je op één adres wonen?

Nee, dat is niet nodig. Daarom kan je ook vrij eenvoudig een reisverzekering voor iemand anders afsluiten. De verzekeringnemer is wel verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Wat dekt de kortlopende reisverzekering?

Een reisverzekering dekt risico’s die door geen enkele andere verzekering worden gedekt, zoals hulpverlening door de alarmcentrale, medische repatriëring en repatriëring bij overlijden. Maar ook de kosten van opsporing en redding vallen onder de dekking.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat kost een reisverzekering voor Europa?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,26 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een privékliniek terecht komt.
Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking, als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.