Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

10 tips: Voorkom autopech en startproblemen in de winter

10 tips: Voorkom autopech en startproblemen in de winter

De winter breekt aan. Dat betekent nachtvorst en autoruiten krabben. De kans op autopech tijdens de winter neemt toe. Langs de weg staan in de vrieskou is geen prettig vooruitzicht.

De meeste startproblemen in de winter worden veroorzaakt door de accu. Oudere accu’s begeven het al snel met temperaturen onder de -5 graden. De meeste automobilisten wachten te lang met het controleren van de accu. Niet alleen neemt het vermogen van de accu door de kou af, de startweerstand van de motor neemt bovendien met ongeveer 40 procent toe. Laat de accu van je auto daarom voor de winterperiode bij een garage testen en vervang deze eventueel.

Lees hier 10 tips die problemen met je auto in de winter kunnen voorkomen.

Tip 1. Doe geen lange startpoging, maar een korte
Indien de motor niet vlot aanslaat, dan is het beter om een paar korte startpogingen te doen, dan een lange. De batterij is een van de zwakste punten van een auto in de winter en als deze te zwaar belast wordt, zal ze het begeven.

Tip 2. Geef géén gas bij het starten
Blijf van dat gaspedaal af. Moderne auto’s beschikken over elektronische injectie- en ontstekingssystemen die dit regelen. Het intrappen van het gaspedaal verstoort dit proces.

Tip 3. Ontkoppel tijdens het starten
Als je het koppelingspedaal intrapt tijdens het starten, kan de motor vrijer draaien, zelfs in de neutrale stand.

Tip 4. Koplampen even aanzetten
Als het starten niet wil lukken, vooraf even de koplampen aan zetten om de accu op te warmen.

Tip 5. Gebruik eventueel een dieseladditief
Voor oudere dieselmotoren: bij aanhoudende vriestemperaturen van min zes graden of pieken van min twaalf, stolt de paraffine in diesel, waardoor de dieselfilter verstopt kan raken en de auto stilvalt. Bij moderne diesel komt dit nog erg zelden voor. Als het toch gebeurt, kan je bij een oude dieselmotor vijf tot zes procent benzine toevoegen. Moderne dieselmotoren hebben een speciaal additief nodig.

Tip 6. Gebruik geen handrem
Omdat de handrem kan vastvriezen, is het beter deze niet te gebruiken bij vriesweer. Beter is het de wagen in versnelling te zetten.

Tip 7. Gebruik antivries tot -30 graden
Het koelsysteem dient van voldoende antivriesmiddel voorzien te zijn. Laat het koelsysteem en de ruitensproeier van de auto beveiligen tegen temperaturen van minimaal -30 graden.

Tip 8. Giet nooit warm water op bevroren ruiten
Gebruik nooit warm water om je autoruiten te ontdooien. Hierdoor kan de autoruit barsten en bovendien kan het water, als het afgekoeld is, weer gaan aanvriezen.

Tip 9. Strooi talkpoeder op de deurrubbers
Deurrubbers kunnen vastvriezen. Trek niet te hard aan de deuren want dan trek je de rubbers kapot. Smeer de rubbers vooraf in met talkpoeder. Je kunt ook rubbervet gebruiken.

Tip 10. Stop antivries in je zak
Wie een klein busje antivriesspray in zijn jaszak of handtas bewaart, krijgt ook de autodeur open als het slot bevroren is.

Voor je eigen veiligheid: Rij met winterbanden
Controleer spanning en profieldiepte van de banden: drie tot vier millimeter is het minimum in de winter. Winterbanden zijn geen overbodige luxe. Bij een snelheid van 50 km per uur bedraagt de remafstand op harde sneeuw 23 meter met winterbanden en 55 meter met zomerbanden. Ook op nat wegdek beperken winterbanden de remafstand aanzienlijk. In een aantal Europese landen en op sommige bergpassen zijn winterbanden verplicht: wie er geen heeft, riskeert dan een boete.

Nog een tip: sluit een autopechhulp verzekering af

Tijdens de winterperiode komen er meer automobilisten in de problemen met autopech. Een pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance is niet duur en zorgt er voor dat je altijd mobiel blijft. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door.

Pechhulp Nederland, ideaal voor in de winter

Waar je gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld.

Pechhulp Nederland omvat:

  • Snelle Pechhulp in heel Nederland.
  • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
  • Vervangend vervoer.
  • Elke bestuurder is verzekerd van pechhulp.
  • Ook voor ouder auto’s.

Vanaf € 1,85 per maand ben je al een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

  • Reparatie ter plekke.
  • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
  • Vervoer naar huis van inzittenden.
  • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg in Nederland? Dan kun je 24 uur per, 7 dagen per week, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er in Nederland tot maximaal 2 dagen vervangend vervoer worden ingezet.

Vragen over Pechhulp verzekeringen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons, telefoon: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.