Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Winterkou? Sluit een autopechverzekering af v.a. € 1,85 p/m

Winterkou? Sluit een autopechverzekering af
Winterkou? Sluit een autopechverzekering af

De eerste nachtvorst is alweer een feit. De winter is in aantocht. Verschillende weerdeskundigen voorspellen een strenge winter met veel sneeuw en strenge nachtvorst.

Zorg dat je goed voorbereid bent en sluit een autopechhulp verzekering af bij Allianz Global Assistance.

Pechhulp in de winter

Ben jij op zoek naar een voordelige autopech verzekering met een ruime dekking? Met de Pechhulp van Allianz Global Assistance kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, niet alleen in de winter, maar het hele jaar door. Ook voor oudere auto’s!

Voor slechts € 1,85 p/m zorgeloos de winter door!

Een uitgebreide Pechhulp Verzekering, kost je slechts: € 1,85 p/m! Je kunt dan ook in de winter zorgeloos autorijden. Kom je met autopech langs de kant te staan? Allianz Global Assistance Pechhulp komt direct in actie en helpt je snel weer op weg.

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de verzekering tegen autopech ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Pechhulp verzekering tegen autopech!

Tips om autopech in de winter te voorkomen

In de winter draaien (pech)hulpdiensten overuren. Door de slechtere weersomstandigheden neemt het aantal ongelukken in de wintermaanden toe en komen meer mensen met pech langs de weg te staan. Een goede voorbereiding op de winter kan veel ongemak voorkomen! Hieronder tref je een aantal handige tips aan, van Allianz Global Assistance om, veilig(er) de winter door te komen!

Preventie tips voor je auto in de winter:

 • zet de auto beschut weg (dus bijvoorbeeld niet vol in de wind);
 • bij auto’s waar de accu onder de motorkap direct zichtbaar is, kan het strak omwikkelen van de accu met een handdoek helpen de accu in vorm te houden. Haal de handdoek wel weg voor het rijden!
 • het testen van de accu door de auto even te starten, wil niet zeggen dat de accu sterk genoeg is. Juist het starten trekt energie uit de accu. Het is daarom raadzaam een dag van tevoren in ieder geval 30 minuten te rijden om ervoor te zorgen dat de auto ‘s ochtends start;
 • zorg dat het ruitensproeier reservoir is aangevuld met antivries;
 • zet bij nachtvorst de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling;
 • vet alle rubbers van de deuren in, of gebruik hiervoor een siliconenspray.

 Tips om zelf winterproblemen met je auto op te lossen:

 • bij startproblemen kan men natuurlijk altijd eerst proberen de auto te starten met startkabels of door de auto aan te duwen;
 • gebruik bij vastgevroren onderdelen geen heet water om lakschade en het springen van de ruiten te voorkomen;
 • laat bij een bevroren ruitensproeier of vastgevroren ruitenwissers de motor een tijdje draaien;
 • bij een vastgevroren handrem kan met behulp van een föhn de kabel worden verwarmd. Of anders de motor een tijdje laten draaien;
 • probeer bij een dichtgevroren portier de deur meer dicht te drukken om het ijs tussen de rubbers te breken. Anders een zakje warm water gebruiken of een föhn;
 • gebruik bij een bevroren slot, een slotontdooier, een zakje warm water of lichaamswarmte.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, of zijn andere problemen niet verholpen, neem dan contact op met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance (indien je een pechhulpverzekering hebt afgesloten).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.