Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Winter veroorzaakt autopech in Nederland

Winter veroorzaakt autopech in Nederland

Het echte koude weer met strenge vorst moet nog beginnen, maar de pechhulp diensten noteerde al veel extra autopechgevallen door de kou.

Veel mensen hadden vandaag startproblemen omdat accu’s er mee ophielden op de eerste koude dag. Ook zaten deuren en sloten vastgevroren. Het aantal meldingen van autopech kan in de loop van de week oplopen tot 7500 per dag bij strenger wordende vorst.

Strenge vorst

De kans dat dit gaat gebeuren is groot. Er komt koude lucht naar Nederland, wat zorgt voor matige tot strenge vorst die zeker een tijdje aanhoudt. Dan kunnen ’s nachts temperaturen voorkomen van min 5 tot min 10 graden.

Voorkom autopech in de winter:

  • zet de auto beschut weg (dus bijvoorbeeld niet vol in de wind);
  • het testen van de accu door de auto even te starten, wil niet zeggen dat de accu sterk genoeg is. Juist het starten trekt energie uit de accu. Het is daarom raadzaam een dag van tevoren in ieder geval 30 minuten te rijden om ervoor te zorgen dat de auto ‘s ochtends start;
  • zorg dat het ruitensproeierreservoir is aangevuld met antivries;
  • zet bij nachtvorst de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling;
  • vet alle rubbers van de deuren in, of gebruik hiervoor een siliconenspray;
  • zorg voor slotondooier spray, maar bewaar deze in huis en niet in de auto.

Pechhulp verzekering voor winterse problemen

Ondanks alle voorbereidingen kan je toch nog te maken krijgen met autopech in de winter. In de vrieskou buiten te staan is geen pretje. In dat geval is het van belang dat je een beroep kunt doen op een goede Pechhulp Verzekering. Deze is af te sluiten bij Allianz Global Assistance. Een Pechhulp verzekering voor je auto of motor heb je al vanaf € 1,85 per maand.

Meer informatie over een voordelige en goede Pechhulp verzekering lees je hier: Pechhulp verzekering Nederland van Allianz Global Assistance.

Blijf mobiel

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener ter wereld en is daardoor prima in staat om bij autopech in de winter, waar ook in Nederland, jou snel en adequaat te helpen. Met een Pechhulp verzekering blijf je mobiel ook in de vrieskou en wordt je altijd snel en professioneel geholpen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »