Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Veel autopech tijdens wintersportvakantie door bevroren diesel

De extreme kou in de wintersportgebieden brengt veel ongemak met zich mee. Wintersporters in de Alpenlanden worden steeds vaker geconfronteerd met autopech.

Lege accu’s en bevroren diesel bezorgen pechhulpverlener Mondial Assistance handenvol werk.

Winterdiesel

De hulpverlener waarschuwt automobilisten die op diesel rijden, ervoor te zorgen dat er door de lage temperaturen geen ‘vlokken’ ontstaan. De motor stopt er dan mee. De hulpverlener adviseert daarom winterdiesel aan de pomp te tanken of een antivlokmiddel in de tank te doen.

Oostenrijk

In Oostenrijk wordt winterdiesel verkocht. Dit betekent dat er een speciaal antivlokmiddel aan de brandstof wordt toegevoegd. De diesel die in Oostenrijk wordt verkocht is bestand tegen temperaturen van twintig graden onder nul.

Mondial Assistance raadt dieselrijdende wintersporters die naar Oostenrijk reizen aan om niet enkel met in Duitsland getankte brandstof te rijden. Ze moeten minimaal vijf liter in Oostenrijk getankte diesel in hun tank hebben. Een andere oplossing is om de auto warm te stallen in een garage.

Verder laat Mondial Assistance weten dat in Duitsland en Oostenrijk door drukte de wachttijden voor pechgevallen kunnen oplopen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »