Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Autopech tijdens vakantie vaak door slecht onderhoud

Autopech tijdens vakantie
Autopech tijdens vakantie

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

Veel pech langs de weg is te voorkomen door je auto goed te onderhouden. Toch kan het ondanks dat nog misgaan. Dan is de uitstekende en voordelige pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance een uitkomst. Je hebt hier al een uitgebreide Pechhulpverzekering voor Europa v.a. € 3,71 per maand!

Meest voorkomende autopech tijdens de zomervakantie:

 • Slechte werking van de motor: 32%
 • Bandenpech: 18%
 • Problemen met de koeling: 5%

Zelfs 1 op 5 auto’s blijkt voordat men de weg op gaat al problemen te hebben met:

 • De bandenspanning en profieldiepte (18%)
 • Koelvloeistof (9%)
 • Motorolie (6%).

Ook de ruitenwissers zijn een belangrijk punt van slecht onderhoud.

Voorkom problemen met autobanden

Voordat je met de auto op vakantie gaat is het goed om de bandenspanning en profieldiepte te controleren. 3% van de auto’s heeft zo’n lage bandenspanning dat er een grote kans bestaat op een klapband. Het is belangrijk dat je banden goed in orde zijn, want slechts 56% van alle auto’s beschikt over een volwaardig reservewiel. Problemen met je banden kunnen je vakantiepret behoorlijk verzieken want vooral tijdens het weekend zijn garages en bandencentrales vaak gesloten en de automobilist moet dan een beroep doen op een pechhulpdienst.

De juiste bandenspanning is te vinden in de handleiding van de auto en de minimale profieldiepte van de banden is 1,6 mm. Om de bandenspanning te controleren, moeten de banden koud zijn. Bij de meeste tankstations is het mogelijk de bandenspanning te controleren én de banden ook meteen oppompen. In het instructieboekje van de auto, op een sticker in het portier of op de tankklep staat de juiste spanning aangegeven. Ook het reservewiel verdient de nodige aandacht. Als de auto zwaar beladen is, kan de bandenspanning wat verhoogd worden. Ook die informatie is terug te vinden in het instructieboekje.

Voor de profieldiepte te meten zijn er ook trucjes. Zo staan er op de band slijtindicatoren, rubberen blokjes die onder in de lengtegroeven geplaatst zijn. Zodra deze rubber blokjes gelijk komen met het rolvlak, moet de band vervangen worden. Nog handiger is om een profieldieptemeter aan te schaffen. Ook is het mogelijk om de profieldiepte van de banden te meten met een 1 euro muntstuk: is het gouden randje van de munt zichtbaar als je deze in de groeven van de band stopt? Dan is de profieldiepte minder dan 3 mm.

Koelvloeistof voorkomt een oververhitte auto

Ongeveer 9% van de auto’s rijd rond met te weinig koelvloeistof. Tijdens de vakantie is voldoende koelvloeistof erg belangrijk, deze dient om de motor af te koelen. Filerijden en een zwaardere belasting stellen de koeling erg op de proef. Je koelvloeistof moet om de twee jaar vervangen worden. De werking van de ventilator en de thermostaat is tevens belangrijk. 5% van de pechgevallen in de zomer hebben te maken met de koeling.

Het is daarom van belang om de koelvloeistof te controleren. Dat moet voor een betrouwbaar resultaat bij een koude motor en bij voorkeur op een egale ondergrond. De koelvloeistof zit in een transparant reservoir. Er is geen vaste plaats voor het reservoir, maar het is herkenbaar aan het afgebeelde symbool op de draaiknop dat op gevaar wijst: een uitroepteken in een driehoek, een wolk, opstijgende dampen met een hand.
De vloeistof moet zich tussen het minimum- en het maximum-streepje bevinden en mag alleen met de koelvloeistof die aanbevolen is door de fabrikant. Als het nodig is regelmatig grotere hoeveelheden koelvloeistof bij te vullen, kan dat duiden op een lek.

Oliepeil controleren is motor beschermen

Ruim 6% van de onderzochte auto’s beschikte over onvoldoende motorolie. Olie is erg belangrijk voor de motor van je auto: olie beschermt de motor tegen wrijving en hoge temperaturen. 32% van de pechgevallen zijn motorproblemen. Het is dan ook belangrijk geregeld het oliepeil te controleren. Ook hiervoor is het van belang dat de olie van de motor koud is en de wagen waterpas staat. Daarna is het van belang de peilstok schoon te maken en terug in het oliereservoir te steken en het oliepeil af te lezen.

Als het niveau tussen de twee indicatoren staat, is het goed. Indien niet, moet de olie bijgevuld worden tot op het niveau zoal aangegeven in het instructieboekje. Het verschil tussen het minimum- en het maximumpeil bedraagt een liter. Als het oliepeil onder het minimum staat, moet je een halve liter olie bijvullen. Zet het contact van je auto aan, zonder de auto te starten. Het lampje moet nu branden en na het starten van de auto opnieuw uitgaan.
Als er per 1.000 km meer dan een liter moet worden bijgevuld, is er waarschijnlijk iets niet in orde.

Ruitenwisser(vloeistof) voor een optimaal zicht op de weg

In de zomer kan het flink regenen, maar ook droogte, stof en vliegjes kunnen ervoor zorgen dat het zicht slechter wordt. Daarom moeten je ruitenwisserbladen in orde zijn. Vaak zijn deze versleten. Ook je ruitenwisservloeistof is erg belangrijk om je ruit schoon te houden. De dop is te herkennen aan het pictogram van een raam met straaltjes water erboven. De vloeistof moet worden aangevuld tot aan het maximum-streepje.

Geen gezeur tijdens je vakantie: sluit een pechhulpverzekering af!

Niets is zo vervelend als autopech onderweg of tijdens je vakantie. Daar sta je met je auto en caravan in de brandende zon in een vreemd land. Heb je een pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance dan is een telefoontje genoeg voor snelle en adequate hulp. Zo kan autopech jouw welverdiende vakantie niet verpesten. Je hebt hier al een uitgebreide Pechhulpverzekering v.a. € 2,63 per maand!

Nu 10% extra korting op een pechhulpverzekering

De toch al voordelige pechhulp verzekering wordt nog goedkoper dankzij de 10% extra korting die wij je geven, wanneer je een pechhulp verzekering via deze website afsluit. Deze ontvang je zolang de polis loopt dus ieder jaar weer. Profiteer van dit gunstige aanbod en kies vandaag nog voor de betrouwbare autopech hulp van de grootste hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

De pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor Pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor Pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Verzeker je tegen autopech

Er zijn meer verzekeringen of lidmaatschappen tegen autopech. Maar vrijwel nergens zo goedkoop en zo uitgebreid als de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance. De voordelen op een rijtje:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week, bereikbaar en beschikbare assistentie.
 • Eigen alarmcentrales, dus snelle hulp overal bij autopech tijdens je vakantie.
 • Professionele hulpverleners die bij autopech, jou helpen in de Nederlandse taal.
 • Bij autopech het inschakelen van monteurs, garages en bergers in binnen- en buitenland.
 • Eigen vloot van vervangende auto’s. Standaard in de zomermaanden uitgerust met trekhaak en in de winter met skibox en winterbanden.
 • Zeer scherpe premie voor je autopechhulp verzekering.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten bij autopech tijdens je vakantie, bijvoorbeeld voor vervangend vervoer.
 • Ook oudere auto’s worden geaccepteerd.
 • In Nederland zijn 2 miljoen auto’s verzekerd van hulp bij autopech door Allianz Global Assistance.

Pechhulpverzekering voor iedere vakantie

Je verzekering tegen autopech kun je geheel zelf naar wens samenstellen. Voor iedere autovakantie is er een Pechhulpverzekering. De dekking is zelfs uit te breiden voor je aanhangwagen, zoals caravans of vouwwagens. Je hebt de keuze uit:

 • Pechhulp voor Nederland (exclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland (inclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland + Europa (exclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland + Europa (inclusief woonplaats).
 • Pech met aanhangwagen.

De Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance voorziet in de volgende pechhulp:

Dekking pechhulpverzekering

Nederland

Nederland en Europa

Reparatie ter plekkeReparatie ter plekke
Of: versleping naar garage Of: versleping naar adres van keuzeBij reparaties tot 48 uur: hotelovernachting
Vervoer naar huis van inzittendenLanger dan 48 uur: maximaal 30 dagen vervangend vervoer
Vervangend vervoer, maximaal 2 dagenZo nodig: auto of motor naar NL gebracht

Sta je met jouw auto of motor met pech langs de weg? Dan kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance die altijd voor je klaar staat.

Pech met aanhangwagen tijdens vakantie

Ga je op vakantie met een vouwwagen of caravan? Dan wil je daar onderweg zeker geen problemen mee krijgen. Met de uitbreiding ‘Aanhangwagen module’ ben je verzekerd van de beste hulp bij pech onderweg. Indien mogelijk wordt de aanhanger ter plaatse gerepareerd. Mocht dit niet lukken, dan verzorgt Allianz Global Assistance het transport naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst. Kan de aanhanger niet binnen 48 uur gerepareerd worden, dan zorgt Allianz Global Assistance voor passende vervanging. Wanneer je tijdens de reparatie een vervangend verblijfplaats nodig hebt, dan regelt en vergoedt Allianz Global Assistance deze kosten.

Oudere auto? Geen probleem

Met een oudere auto heb je meer kans op autopech tijdens je vakantie. Desondanks kun je gewoon een Pechhulp Verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance.

Bereken de premie voor de Pechhulpverzekering

Kijk zelf hoe voordelig de premies zijn voor de uitgebreide Pechhulpverzekering, de beste garantie bij autopech tijdens je vakantie. Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je zelf de premie berekenen en direct een Pechhulpverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Premie berekenen van een Auto Pechhulp Verzekering? Klik hier:

Voordelige maandpremies Pechhulpverzekering

De goedkoopste pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Nederlandse monteurs

Allianz Global Assistance Pechhulp heeft meerdere servicepunten op populaire buitenlandse vakantiebestemmingen. Naast de servicepunten in Le Muy, Narbonne en Manerba del Garda (Gardameer), staan Nederlandse monteurs ook in Sarlat (Dordogne) en Cecina (Toscane). Op deze servicepunten zijn Nederlandse monteurs beschikbaar om gestrande vakantiegangers ter plekke te helpen.

Vorig jaar bleek dat circa 80% van de pechhulpen ter plaatse verholpen konden worden door de eigen monteurs. Verzekerden kunnen het probleem in het Nederlands vertellen en andersom kan een monteur in het Nederlands uitleggen wat het probleem is en of het gemakkelijk opgelost kan worden. Tevens beschikt Allianz Global Assistance over een vloot eigen huurauto’s (met trekhaak) in het buitenland.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Inmiddels heeft Allianz Global Assistance Pechhulp de beschikking over honderden eigen huurauto’s, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Waarom Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Grootste reisverzekeraar ter wereld.
 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar. Je wordt in het Nederlands geholpen.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Heb je nog vragen over de pechhulpverzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Wij wensen je een fijne vakantie, zonder autopech!

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.