Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Veel autopech in België door vrieskou

De ijskoude nachten zorgen ervoor dat honderden wagens ’s ochtends niet kunnen starten, bij de Belgische pechdiensten stonden de telefoons roodgloeiend.

Bij de start van een vorstperiode als deze, weten de wegenwachters meteen dat het druk wordt.

Autopech

Wegenwachter Alain De Beirs, rijdt al zestien jaar door de Belgische provincie. De alarmcentrale  stuurde hem bijna elk kwartier naar een andere bestemming waar iemand stond te wachten met autopech.” Het is opvallend drukker. Ik ben vanmorgen om 6.45uur begonnen en mocht direct uitrukken. Tientallen oproepen voor pechhulp kwamen binnen, bijna allemaal over leeggelopen of kapotte accu’s”, zegt hij.

Langere wachttijden

Net als bij de andere interventies duurt het niet langer dan 5 minuten om de auto weer aan de praat te krijgen. De wegenwachters verhelpen per persoon ongeveer 1.200 pechgevallen per jaar. In 9 van de 10 gevallen lukt het om de auto tijdelijk te herstellen. Op een ochtend als dit krijgt de Alarmcentrale van Touring tot 3.000 oproepen te verwerken. Iedereen wordt uiteindelijk geholpen, maar de wachttijden zijn met deze weersomstandigheden wat langer.

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: , ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.