Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Veel autopech in België door vrieskou

De ijskoude nachten zorgen ervoor dat honderden wagens ’s ochtends niet kunnen starten, bij de Belgische pechdiensten stonden de telefoons roodgloeiend.

Bij de start van een vorstperiode als deze, weten de wegenwachters meteen dat het druk wordt.

Autopech

Wegenwachter Alain De Beirs, rijdt al zestien jaar door de Belgische provincie. De alarmcentrale  stuurde hem bijna elk kwartier naar een andere bestemming waar iemand stond te wachten met autopech.” Het is opvallend drukker. Ik ben vanmorgen om 6.45uur begonnen en mocht direct uitrukken. Tientallen oproepen voor pechhulp kwamen binnen, bijna allemaal over leeggelopen of kapotte accu’s”, zegt hij.

Langere wachttijden

Net als bij de andere interventies duurt het niet langer dan 5 minuten om de auto weer aan de praat te krijgen. De wegenwachters verhelpen per persoon ongeveer 1.200 pechgevallen per jaar. In 9 van de 10 gevallen lukt het om de auto tijdelijk te herstellen. Op een ochtend als dit krijgt de Alarmcentrale van Touring tot 3.000 oproepen te verwerken. Iedereen wordt uiteindelijk geholpen, maar de wachttijden zijn met deze weersomstandigheden wat langer.

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.