Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voorkom pech met je auto tijdens vakantie, lees de tips!

Voorkom pech met je auto tijdens vakantie, lees de tips!

Alarmcentrale Allianz Global Assistance geeft een aantal praktische tips om de zomervakantie pech met je auto te voorkomen. De alarmcentrale adviseert om vooral voor de reis de auto goed na te laten kijken omdat opvalt dat veel vakantiegangers met oudere auto’s naar de vakantiebestemming afreizen. Als de auto niet goed onderhouden is, dan is de kans op pech met een oudere auto ook groter.

Zomercheck

De meeste merkengarages in Nederland bieden een zomercheck aan. De auto wordt dan nagekeken op de belangrijkste punten voor een lange reis. Men kijkt o.a. naar de remmen, accu, verlichting, autobanden en oliepeil. Lees ook onze vijf tips:

Tip 1: bespaar brandstof met de juiste bandenspanning
Controleer of de bandenspanning van het voertuig in orde is (ook van je caravan of aanhanger). Met de juiste bandenspanning gaan de banden langer mee. Bovendien bespaar je hiermee tot wel 7% brandstof. In veel nieuwe auto’s zit een systeem dat de bandenspanning automatisch controleert. Als dat niet het geval is, dan kan je bij een tankstation of garage terecht om zelf de bandenspanning te checken.

Tip 2: controleer het oliepeil van de auto
Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Rijden met te weinig olie is zeer schadelijk voor de motor. Zeker als het om een lange reis gaat. Controleer daarom van te voren of er voldoende motorolie aanwezig is. Je kan zelf de olie bijvullen of dit door de garage laten doen. Het controleren van het oliepeil moet je doen als de motor koud is.

Tip 3: check je koelvloeistof
Tijdens de zomer kan de temperatuur buiten behoorlijk oplopen. Helemaal in landen als Frankrijk, Spanje of Italië. Daarnaast zorgt het rijden door bergen en heuvels al snel voor oververhitting van de motor. Zorg daarom voor vertrek voor voldoende koelvloeistof.

Tip 4: voorkom boetes
Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Elk land houdt er namelijk zijn eigen verkeersregels op na. Zo is het in België, Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk is een alcoholtester vereist. Verder kan een reservesleutel van belang zijn, een routekaart voor als de navigatie uitvalt, reservelampjes en zekeringen.

Tip 5: pechhulp verzekering
Ondanks goede voorbereidingen kan het altijd gebeuren dat je toch met pech komt te staan. Daarom is het raadzaam een pechhulp verzekering met Europadekking te hebben. Als de auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, dan staat er een vervangende auto klaar zodat je toch van de vakantie kan genieten. Naast een rijbewijs, geldig paspoort of identiteitsbewijs is dan wel een creditcard nodig. Meer informatie of afsluiten: Pechhulp verzekering »

Tip 6: Reisverzekering met pechhulp (automobilistenhulp)
Een ander alternatief is een kortlopende reisverzekering met pechhulp (automobilistenhulp). Bij autopech of problemen met de bestuurder tijdens je vakantie ontvang je direct hulp zodat je altijd mobiel blijft. Meer informatie of afsluiten: Reisverzekering met pechhulp »

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.