Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voorjaarsvakantie 2012: Duitsland blijft populair!

Voorjaarsvakantie 2012: Duitsland blijft populair!Tijdens de voorjaarsvakantie 2012 zullen er dit jaar zo’n 1,4 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Minder buitenland

Ongeveer 700.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land. De andere 700.000 gaan naar het buitenland, waarbij Duitsland de favoriete buitenlandse bestemming is. Er gaan, vergeleken met vorig jaar, zo’n 100.000 Nederlanders minder naar het buitenland

Bungalow

Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een bungalow of vakantiehuisje. Zo’n 30% kiest voor een hotel. De andere 700.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie.

Crisis: korter of minder op vakantie

Ondanks de economische crisis blijven Nederlanders op vakantie gaan. Ze passen waar nodig een van de volgende bezuinigingsstrategieën toe: ze gaan korter, minder ver of minder vaak. Daarnaast geven ze ook minder uit aan de vakantie.

Carnaval eerste week voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is dit jaar voor de regio’s Midden en Zuid van 18 tot en met 26 februari en voor de regio Noord van 25 februari tot en met 4 maart. Carnaval (19 tot en met 21 februari) valt in de eerste week van de voorjaarsvakantie.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.