Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantie in Europa binnenkort duurder, Belgen in Nederland goedkoper uit

Vakanties binnen de Europese Unie worden duurder vanwege een nieuwe BTW-heffing die vanaf 1 april 2012 in gaat. Gemiddeld is een gezin tot honderd euro duurder uit.

Belgen kunnen echter beter een vakantie boeken op een Nederlandse website. Dezelfde vakantie is soms honderden euro’s goedkoper.

Europese wetgeving

Per 1 april 2012 geldt de Europese wetgeving voor de heffing van BTW op reizen binnen de EU. Dit houdt in dat vanaf deze datum reisorganisaties 19% BTW betalen over de marge. Momenteel is het nog zo dat uitsluitend het Nederlandse deel van de reis belast wordt met 6% (Nederlandse) BTW. De nieuwe BTW-regeling heeft consequenties voor een touroperator die reizen inkoopt en verkoopt. De gemiddelde verkoopprijs voor sommige reizen kan na invoering van deze regeling met 4 à 5% stijgen.

Reis boeken in Nederland goedkoper voor Belgen

De vliegvakanties van Thomas Cook zijn op de Nederlandse website van de touroperator veel goedkoper dan op de Belgische website. Het prijsverschil kan voor een Belgisch gezin oplopen tot enkele honderden euro en voor de tophotels zelfs tot 1.000 euro. Dat schrijft de Belgische krant ‘De Standaard’.

Het loont de moeite voor Belgen om de prijzen vooraf te vergelijken met Nederlandse websites. Wel is het zo dat de bijkomende kosten, zoals parkeergeld op Amsterdam-Schiphol vaak hoger is.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.