Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Spanje favoriete vakantiebestemming bij Nederlandse studenten

Spanje favoriete vakantiebestemming bij Nederlandse studentenNederlandse studenten gaan gemiddeld genomen 2,4 keer op vakantie naar het buitenland en het liefst naar Spanje. Daarnaast blijken Frankrijk, Italië, Griekenland en Kroatië populaire vakantiebestemmingen tijdens de zomervakantie van 2017. Dat blijkt uit recent onderzoek van Vakantiedealz.nl onder 1243 studenten.

De afgelopen zomerperiode ging 91 procent van de Nederlandse studenten op vakantie. Ruim 87 procent ging op vakantie naar het buitenland en 15 procent trok er in de zomervakantie op uit in eigen land.

Van alle respondenten gaf 9% aan niet op vakantie te zijn geweest tijdens de zomer. De belangrijkste redenen hiervoor waren gebrek aan tijd (bijv. druk met werk, stage of studie) en gebrek aan geld.

Met familie

Bijna 1/3 van de Nederlandse studenten gaat tijdens de zomervakantie in het buitenland nog mee met de ouders/familie, op de voet gevolgd door een vakantie met de partner. Hoe ouder de student hoe kleiner het aandeel dat met familie gaat. Van de 18-jarigen gaat ruim de helft nog mee met de familie, terwijl dit onder de 23-jarigen maar 18,1% is. Omgekeerd stijgt het percentage dat met de partner op vakantie gaat sterk tijdens de studententijd; van 10,2% onder 18-jarigen tot 43,8% onder 23-jarigen. Vrouwelijke studenten gaan vooral met familie op vakantie en vervolgens met de partner. Mannelijke studenten gaan juist eerder op zomervakantie met een vriendengroep en pas daarna met de familie. Solo op zomervakantie gaan naar het buitenland is ook nog relatief populair onder studenten.

De top 10 van buitenlandse zomerbestemmingen voor studenten bestaat uit:

  1. Spanje
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Griekenland
  5. Kroatië
  6. Duitsland
  7. Portugal
  8. Verenigde Staten
  9. Hongarije
  10. Noorwegen

Hoe vaak studenten op vakantie gaan naar het buitenland verschilt behoorlijk per studentenstad. Zo blijken Delftse studenten gemiddeld 2,9 keer per jaar op vakantie te gaan naar het buitenland, terwijl studenten uit Eindhoven en Groningen dit “slechts” 2,1 keer per jaar doen.

Ook blijken WO studenten (met 2,6 keer) vaker op vakantie te gaan naar het buitenland dan HBO studenten (2,2 keer).

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.