Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Omzet reisbranche bereikt recordhoogte

De reisbranche in Nederland heeft in het derde kwartaal van 2016 voor het tiende kwartaal op rij meer omgezet. De reisorganisatoren en -bemiddelaars boekten 7,8 procent meer omzet dan een jaar eerder. Hiermee behaalde de branche een nieuw omzetrecord. Dit meldt CBS.

Reisbemiddelaars (bedrijven die zelf geen reizen organiseren, maar bemiddelen in onder andere vliegtickets, pakketreizen en accommodaties) realiseerden meer omzet. De reisorganisaties en touroperators (bedrijven die zelf een reis samenstellen en als geheel verkopen, en bedrijven die zelf reizen organiseren) lieten in het laatste jaar juist een lichte omzetdaling zien.

Naast de omzet is ook de toegevoegde waarde van de reisbranche toegenomen, van ruim 1,6 miljard euro in 2010 naar ruim 4 miljard in 2015. In dezelfde periode verdubbelde ook het belang van de reisbranche in de Nederlandse economie, van 0,29 procent van het bbp naar 0,66 procent.

Meer reisbemiddelaars

Ook het aantal bedrijven in de reisbranche steeg sterk. Bij de reisbemiddelaars is het aantal bedrijven toegenomen van 1 940 begin 2010, tot 2 450 eind 2016. Het aantal reisorganisatoren en touroperators is in dezelfde periode gestegen van 1 060 naar 1 320. Er kwamen vooral bedrijven met één werkzame persoon bij. De omzet van deze zogeheten microbedrijven steeg veel minder snel dan het aantal bedrijven, waardoor de gemiddelde omzet per bedrijf in deze groep daalde.

Positieve forecast voor 2017

De verwachtingen voor 2017 onder de reisondernemers over de omzet, personeelssterkte en investeringen zijn overwegend positief. Het aantal positieve antwoorden is voor alle drie de categorieën ruim groter dan het aantal negatieve antwoorden. Wanneer de percentages positieve en negatieve antwoorden tegen elkaar worden weggestreept blijft er nog 47 procent van de ondernemers over die verwachten dat de omzet in 2017 hoger zal zijn dan in 2016. Bijna 30 procent van de ondernemers in de reisbranche verwacht volgend jaar meer personeel aan te nemen en meer te investeren.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.