Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kitesurfers vaker betrokken bij ongevallen en reddingsacties

Kitesurfers vaker betrokken bij ongevallen en reddingsactiesKitesurfers raken vaker betrokken bij ongevallen of moeten gered worden. Alleen al de afgelopen week hebben de vrijwilligers van de Reddingsbrigade 59 kitesurfers gered.

Het aantal ongevallen waarbij kitesurfers betrokken was, is het hoogst aantal tot nu toe sinds de start van hulpverleningsregistratie (2011) aan deze groep watersporters.

Gebrek aan ervaring en materiaalpech

In Ouddorp rukte de Reddingsbrigade in de afgelopen week zo’n 44 keer uit voor hulp aan kitesurfers. De meeste kitesurfers hadden, soms door gebrek aan ervaring, materiaalpech waardoor enkelen zelfs in een levensgevaarlijke situatie terecht kwamen. De Reddingsbrigade waarschuwt voor onervarenheid en vraagt kitesurfers vooral goed voorbereid, met aandacht voor omstandigheden en materiaal het water op te gaan.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven. Pas ook extra op wanneer een waarschuwing voor gevaarlijke stroming of een mui wordt gegeven.

Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

Reisverzekering en Kitesurfen

Ga je tijdens jouw vakantie kitesurfen en/of andere bijzondere sporten beoefenen? Dan moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten. Dat kan hier snel en voordelig bij Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance). Je hebt al een reisverzekering voor kitesurfen en andere bijzondere sporten voor € 1,62 per dag (inclusief 10% extra online korting, indien je de reisverzekering afsluit op deze website).

Standaard reisverzekering: meestal geen dekking bij kitesurfen

Een reguliere reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten zoals kitesurfen. Speciaal daarvoor is er de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering is ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen, hanggliding en natuurlijk ook kitesurfen. Aansprakelijkheid- en ongevallendekking zijn standaard meeverzekerd op de Adventure en Survival verzekering, dat maakt deze polis uniek.

Kitesurfers goed verzekerd met de Adventure & Survival Verzekering

Een Adventure & Survival Verzekering is een normale reisverzekering waarbij het tevens is toegestaan om te sporten. Dat mogen extreme of gevaarlijke sporen zijn. Je bent met deze verzekering goed verzekerd. En niet uitsluitend tijdens het kitesurfen, maar ook tijdens je gehele vakantieperiode. Deze reisverzekering biedt onder andere dekking voor:

  • SOS-kosten (o.a. hulpverlening en extra verblijfskosten);
  • reddingskosten (kosten van opsporing en redding);
  • repatriëring (medisch vervoer van het buitenland naar Nederland);
  • vervangend vervoer en verblijf;
  • beschadiging, verlies of diefstal van je reis- en/of sportbagage;
  • ongevallendekking;
  • medische kosten (o.a. medicijnen, huisarts, ziekenhuiskosten);
  • aansprakelijkheidsdekking.

De verzekering is geldig in geheel Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Sluit nu af en ontvang direct 10% extra korting!

Je wilt tijdens je vakantie en het kitesurfen goed verzekerd zijn. Maar natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Wij kunnen aan jouw wensen voldoen. Want als je nu een Adventure & Survival reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je een extra korting van 10% op de normale premies.

Je kan hier zelf de premie berekenen voor jouw vakantie inclusief alle sporten waaronder kitesurfen. Vervolgens kan de polis afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Bereken nu de premie en klik hier:

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan hem niet slechts voor 1 of 2 dagen afsluiten wanneer je tijdens je vakantie een bijzondere sport gaat beoefenen.

Doorlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten en kitesurfen

Ben je op zoek naar een doorlopende reisverzekering voor bijzondere of gevaarlijke sporten? Dan hebben wij de perfecte oplossing! Namelijk de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze reisverzekering (budgetvariant) is zelfs door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop in 2011 en 2012. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten vanaf € 1,40 per maand (exclusief assurantiebelasting, inclusief 10% korting en jongerenkorting). Lees hier meer:  www.reisverzekeringkorting.nl/bijzondere_sporten/ Wil je ook dekking in Nederland dan moet er wel sprake zijn van een aantoonbare overnachting in hotel, vakantiehuisje, camping, etc.

Bijzondere sporten gedekt door de Adventure & Survival verzekering

Vrijwel alle extreme en/of gevaarlijk sporten en oudoor activiteiten zijn gedekt (zie het onderstaande overzicht). Staat jouw sport er niet bij? Dat kan. Er verschijnen steeds meer outdoor sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen, maar je kunt ons altijd bellen als je een sport wil gaan beoefenen die niet op de lijst staat.

Bijzondere sporten verzekerd op een Adventure & Survival verzekering

Abseilen Barefoot
Berg- en Rotsklimmen Bodyrafting Bodysurfen
Canapeing Canyoning Cascading
Catapulting Catcrawl Cave-rafting
Cliffjumping Deltavliegen Downhill-biking
Duiken (technisch) Duosprong Flottage
Flottielje varen Flowrider Fly by Wire
Formatie springen Free style kajakken Grotduiken
Hanggliding Hiking Hydrospeed
Indoor wandklimmen Inline skaten Jetskiën
Kajakken Kanoën Karting
Kite catamaran Kitesurfen Klettern
Kneeboarden Mountainbiken Motorzweven
Paardrijden Parachute springen Paragliding
Parapente Parasailing Powerboot
Raften Scubadiving Skateboarden
Skatewingen Skeeleren Skimboarding
Skyboat Solovaren Squad
Speleologie Stuntvliegen Survival Track
Tandem springen Tokkelen Trial
Trike Ultralight Vlottentocht Wakeboard
Waterscooter Waterskien Wildwaterkanon
Wrakduiken Zandskien Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Waarom een speciale verzekering voor kitesurfers?

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste, standaard een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen heb je echt nodig als je outdoor activiteiten zoals kitesurfen gaat ondernemen.

Vragen?

Heb je vragen over de Adventure & Survival Verzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.