Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Groei online vakantieboekingen in Europa vlakt af naar 5,3%

Groei online vakantieboekingen in Europa vlakt af naar 5,3%

De bestedingen van Europeanen aan reizen in de zomerperiode blijven groeien. De groei van het aantal boekingen vlakt wel af. De verwachtte jaarlijkse groei in online bestedingen is dit jaar 5,3 procent in vergelijking met bijna 10,8 procent groei van 2015 tot 2016.

In Europa komen de totale uitgaven aan online boekingen van vluchten en hotels dit jaar naar verwachting uit op zo’n 70 miljard euro, waarvan 19 miljard euro wordt besteed in de zomerperiode, zo blijkt uit het Adobe Digital Insights (ADI) 2017 Online Travel Trends Report.

Reistrends

Er lijkt dit jaar vooral veel interesse te zijn voor cruise-vakanties. Het aantal bezoeken aan cruise-websites is bijna verdubbeld de afgelopen drie jaar. In 2017 is het aantal websitebezoeken tot nu toe al met zo’n 32 procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. De interesse in cruises groeit ieder jaar met 20 procent tussen januari en maart.

Autoverhuurbedrijven doen het minder goed. In het eerste kwartaal is het aantal verhuurde auto’s met 14 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder.

Als het gaat om het verkrijgen van de beste vakantiedeal, blijkt uit de data dat Europese reizigers het beste 36 dagen voor de geplande vakantie een vlucht kunnen boeken, ongeacht of het gaat om een internationale vlucht of niet. Iets eerder boeken, 29 dagen van tevoren, zorgt ervoor dat een hotel voor de beste prijs kan worden geboekt.

Social op vakantie

Social media blijken een belangrijke inspiratiebron voor vakanties met een gemiddelde van 14 miljoen mentions over reizen iedere maand. De hashtags #adventure, #travel en #bucketlist blijven het populairst tijdens de vakantieperiode.

De social media-analyses laten verder zien dat, naast ontspanning, het afvinken van bestemmingen op de bucketlist en het ervaren van culturen de belangrijkste redenen blijven om de wereld over te reizen.

Vakantietechnologie

Er is een duidelijke trend zichtbaar dat reisorganisaties nieuwe technologie inzetten om klanten te winnen. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) worden in vergelijking met een jaar eerder 13 procent vaker genoemd in de mentions over vakanties en het aantal mentions over wearables nam toe met 44 procent.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.