Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Belgen houden niet van romantische vakanties

Rond Valentijn worden knusse weekendjes en vakanties gepromoot, maar Belgische mannen en vrouwen zijn helemaal niet romantisch aangelegd. Ze boeken zelden een vakantie waar genieten van elkaar centraal staat. Dat blijkt uit cijfers van Weekendesk Benelux.

Themaweekendjes

Bij de aanbieder van themaweekendjes staat een romantische trip slechts op de vijfde plaats. Belgen genieten blijkbaar meer van een wellnesstrip, een stadsreisje of een culinaire vakantie.

Een woordvoerster van Weekendesk Benelux, denkt dit fenomeen te kunnen verklaren. “Belgen creëren wellicht zelf romantiek tijdens een vakantie die binnen onze populairste thema’s valt”.

Ze voegt eraan toe dat de interesse in een romantische reis bij Belgen wel een piek bereikt rond 14 februari. Desondanks zijn slechts vijf procent van de boekingen per jaar, echte liefdesuitjes.

De top vijf boekingen van themaweekendjes

  1. Wellness – 24 procent
  2. Steden ontdekken – 17 procent
  3. Lekker eten – 17 procent
  4. Charmant logeren – 9 procent
  5. Romantiek – 5 procent

 

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.