Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpackers die in Australië gaan werken moeten belasting betalen

Backpackers die in Australië gaan werken moeten belasting betalenRugzaktoeristen die naar ‘Down Under’ afreizen en daar vakantiewerk gaan doen moeten voortaan 15 procent belasting gaan betalen, zo schrijft de NOS.

Het oorspronkelijke belastingtarief voor de ‘backpacker tax’ was met 32,5% aanzienlijk hoger maar de toeristenbranche en de agrarische sector in Australië protesteerde fel tegen dit plan. Men vreesde dat veel Europese backpackers dan zouden uitwijken naar Nieuw-Zeeland. Dat land hanteert een belastingtarief van 10,5 procent voor toeristen met een werkvisum.

Jaarlijks reizen er ongeveer 600.000 backpackers naar Australië. Vele van hen verdienen een deel van de reis terug door te werken in het land, zoals fruit plukken bij boeren. Tot op heden was dat inkomen belastingvrij indien een backpacker minder dan 18.200 Australische dollar (zo’n 12.700 euro) verdiende.

De Australische regering kwam al in 2015 met een plan om inkomensbelasting te gaan heffen, maar partijen konden het niet eens worden over het percentage. Het wetsvoorstel moet nog door het parlement worden goedgekeurd.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.