Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Aruba, Bonaire en Curaçao open voor toeristen: Reisverzekering verplicht!

Aruba, Bonaire en Curaçao open voor toeristen: Reisverzekering verplicht!

Aruba wil per 15 juni weer bezoekers uit Curaçao en Bonaire ontvangen, twee weken later opent het eiland haar deuren voor toeristen uit Europa, Canada en het Caribisch gebied (behalve toeristen uit Haïti en de Dominicaanse Republiek).

Vanaf 10 juli wil Aruba, tevens Amerikaanse toeristen ontvangen. Aruba stelt als eis dat reizigers uit de VS voor aankomst een Covid-19 test laten afnemen en een medische verklaring daarvan kunnen overleggen.

De belangrijkste reden voor toeristen om naar Aruba te komen zijn de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Verspreid over de westkust zijn er vele veilige stranden, al dan niet in de nabijheid van hotels. Stranden die door de Arubanen veel worden bezocht zijn Baby Beach (nabij San Nicolas), Boca Catalina en Arashi Beach (nabij de California Lighthouse) en Mangel Halto. Ook zijn er elders op het eiland nog diverse aantrekkelijke stranden.

Bonaire

Per 1 juli kunnen toeristen uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland ook weer naar Bonaire. Per week worden maximaal duizend toeristen toegelaten. Toeristen moeten maximaal 72 uur voor hun vlucht zijn getest op Covid-19.

Bij aankomst op Bonaire moeten de toeristen een bewijs overleggen van een negatieve coronatest. Daarna gelden er geen restricties en kan men zich vrij op het eiland bewegen. Ook moeten reizigers een reisverzekering met dekking voor medische kosten die ook geldt op Bonaire. Vanaf 12 juni zijn ook bezoekers uit Curaçao, Saba en Sint-Eustatius welkom op het eiland.

Bonaire is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). De oudste nederzetting is Rincon, Spaans voor “hoek”.

Curacao

Toeristen uit Nederland zijn in juli weer welkom op Curaçao, dan mogen maximaal tienduizend toeristen het Caribische eiland bezoeken. Bezoekers uit andere gebieden waar nog veel coronabesmettingen plaatsvinden, zoals de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, worden voorlopig nog geweerd. De toeristen uit Nederland moeten wel voor vertrek een coronatest laten doen en een reisverzekering is ook verplicht. Op het eiland mogen de buitenlandse toeristen vrij bewegen, wel wordt gevraagd om in drukkere gebieden een mondkapje te dragen en komt er een speciale corona-app om bij mogelijke besmetting eerdere contacten te kunnen traceren.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »