Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Sporten of bijzondere activiteit tijdens je vakantie? Pas je reisverzekering aan!

Sporten of bijzondere activiteit tijdens je vakantie? Pas je reisverzekering aan!
Pas je reisverzekering aan!

Nu de zomerperiode aanbreekt gaan we weer massaal de zon opzoeken. Eenmaal in het buitenland wil je misschien aan sport gaan doen: bijvoorbeeld leren waterskiën, kitesurfen of aan een bijzondere activiteit mee doen. Denk er wel aan dat dit gevolgen heeft voor je reisverzekering. Je moet dan de dekking ‘bijzondere sporten‘ meeverzekeren op je kortlopende of doorlopende reisverzekering anders is er geen dekking als er iets misgaat.

De dekking bijzonder sporten is van invloed op hulpverlening, medische kosten en ongevallen. Ga je skiën of snowboarden, dan is een dekking voor wintersport noodzakelijk. Alleen dan worden kosten van bijvoorbeeld een gipsvlucht vergoed. Maar ga je een avontuurlijke sport of gevaarlijke activiteit doen met een meer dan gemiddeld risico, dan moet je ook een extra dekking afsluiten. Bijzondere sporten/activiteiten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen.

Let op: niet verzekerd zijn BMX en trail running

Verzeker ook medische kosten mee

Wij adviseren om bij gevaarlijke/avontuurlijke sporten en bijzondere ook medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Bijvoorbeeld het vervoer per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekking ‘Medische kosten’ en ‘Bijzondere sporten’ ben  je hiervoor wel verzekerd.

Kijk ook altijd goed naar de ongevallendekking (een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval) is vaak uitgesloten als dit komt door een gevaarlijke sport/activiteit.

Wedstrijdsport

Wil je tijdens je vakantie in het buitenland aan een wedstrijdsport gaan deel nemen dan is dit niet verzekerd. sporten met een wedstrijdelement zijn uitgesloten op een standaard reisverzekering. Dit is in sommige gevallen wel te verzekeren tegen een premietoeslag maar dat moet je voor vertrek regelen. Hier lees je daar meer over: Sportwedstrijden in het buitenland.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen en bijzonder sporten/activiteiten tijdens je vakantie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons: 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.