Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor wedstrijdsport in het buitenland

Reisverzekering voor wedstrijdsport in het buitenland
Reisverzekering wedstrijdsport buitenland

Ga je naar het buitenland en deelnemen aan sportwedstrijden, dan heb je daar een speciale reisverzekering voor nodig. Deze kan je bij Allianz Global Assistance aanvragen.

Er is dan sprake van een premietoeslag, de hoogte daarvan valt erg mee, maar wordt alleen op aanvraag verstrekt.

Sporten in het buitenland

Wanneer je als sporter op trainingskamp naar het buitenland gaat of een wedstrijd in het buitenland hebt, wordt de reisverzekering vaak door je bond of vereniging/ploeg geregeld. Maar hoe moet je jezelf verzekeren als je op eigen gelegenheid gaat? Is een gewone reisverzekering dan voldoende? Is je materiaal ook voldoende meeverzekerd? En hoe is het geregeld als je geblesseerd raakt in het buitenland en medische zorg nodig hebt?

Wanneer sporters met trainingskamp of voor sportwedstrijden in het buitenland zijn, voldoet een standaard dekking niet. Wedstrijd- of topsport valt niet onder de dekking van een normale reisverzekering. Bij een reguliere reisverzekering moet het gaan om een reis met recreatief karakter en dat is een wedstrijd of trainingskamp natuurlijk niet.

Reisverzekering op maat bij sportwedstrijden

Wanneer je de voorwaarden doorleest van een reisverzekering zal je ergens de regel tegenkomen dat deelname aan wedstrijden of de voorbereiding daartoe treffen niet verzekerd is. Dat heeft te maken met het feit dat een reisverzekering uitgaat van standaard risico’s. Dat geldt niet alleen voor deelname aan wedstrijden zoals bijvoorbeeld een voetbaltoernooi in Engeland of een zeilwedstrijd in Frankrijk, maar ook voor het uitoefenen van bijzondere sporten zonder wedstrijdelement.

Zo zijn gevaarlijke, extreme en bijzondere sporten altijd uitgesloten op een standaard reisverzekering. Deze kan je wel meeverzekeren als je een extra dekking kiest of indien je een speciale reisverzekering afsluit zoals de Adventure & Surivival verzekering. Hierbij gaat het echter om individueel sporten zonder wedstrijdelement. Sport- en andere wedstrijden zoals een danswedstrijd in het buitenland moeten altijd apart worden bekeken door de reisverzekeraar.

Allianz Global Assistance verzekerd ook wedstrijdsport

Bij een reguliere reisverzekering is deelname aan wedstrijdsport uitgesloten. Toch heeft Allianz Global Assistance een oplossing voor sporters die aan wedstrijden in het buitenland gaan deelnemen, denk daarbij bijvoorbeeld aan wielrennen, voetbal, zeilen en hardlopen (marathon). Maar ook als je met jouw handbalteam op tournee gaat om wedstrijden te spelen wil je goed verzekerd zijn.

Ga je naar het buitenland om deel te nemen aan sportwedstrijden? Neem dan contact met ons op als je daarvoor een goede reisverzekering wilt. In vrijwel alle gevallen hebben wij een passende oplossing voor jou. Je kan namelijk bij Allianz Global Assistance een reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan sportwedstrijden. Ook het risico van een sportongeval is dan meeverzekerd.

Let op: er zijn een aantal wedstrijdsporten die wij niet kunnen verzekeren, dat geldt voor vechtsporten, gemotoriseerde sporten en rugby. Deze zijn altijd uitgesloten op een reisverzekering zowel individueel als in wedstrijdverband.

Wedstrijdsport meeverzekeren op je reisverzekering

Zoals gezegd is het bij ons mogelijk om het risico van sportwedstrijden en trainingskampen mee te verzekeren op een kortlopende reisverzekering, doorlopende zakenreisverzekering en collectieve zakenreisverzekering. Neem daarvoor contact met ons op: Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons tijdens kantooruren: 055-5400409

Wij kunnen jou dan laten weten of de sport waar jij in wedstrijdverband aan gaat deelnemen verzekerd kan worden en welke premie daarvoor van toepassing is. Uiteraard is dit vrijblijvend en kan je daarna beslissen of je een reisverzekering wilt afsluiten waarbij wedstrijden ook gedekt zijn.

Reisverzekering met dekking voor wedstrijdsport afsluiten

Ga jij aan wedstrijdsport in het buitenland doen zoals een marathon, zeilwedstrijd of voetbalwedstrijd en wil je één van de bovenstaande reisverzekeringen afsluiten dan moet je daarvoor contact met ons opnemen. Afhankelijk van welke wedstrijdsport je gaat doen, hoor je van ons hoeveel de toeslag op de premie bedraagt. Indien akkoord maken wij de polis voor je op en ontvang je deze per e-mail. Dat kan snel, tijdens werkdagen binnen 24 uur of dezelfde dag nog. De premie wordt via automatische incasso van je betaalrekening afgeschreven.

Vragen over reisverzekeringen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen en sportwedstrijden of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.