Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een eigen risico bij autohuur? En hoe kan ik dat verzekeren?

Allianz

Een eigen risico en borgbetaling bij autohuur, wat is dat precies en hoe kan ik mij daartegen verzekeren?

Als je een auto gaat huren in Nederland of in het buitenland krijg je te maken met een eigen risico en de een borgstelling. Het eigen risico is het bedrag dat de autoverhuurder bij jou in rekening brengt bij schade aan de huurauto of als deze gestolen is. Het eigen risico valt niet onder de casco autoverzekering en moet je daarom voldoen. Het kan zijn dat je bij een kleine schade of een kras alleen een deel van je eigen risico moet betalen.

Het eigen risico voor schade of diefstal van het gehuurde voertuig kan variëren van € 1.000 tot meer dan € 4.000. Het bedrag hangt af van het type auto en de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf.

Cascoverzekering en eigen risico bij een huurauto

Als je een auto huurt ben je als huurder aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto. Met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW) beperk je deze aansprakelijkheid. Een cascoverzekering of CDW keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto. De inhoud van de CDW kan per verzekering verschillen. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Dit eigen risico is vaak geheel of gedeeltelijk af te kopen. Daarnaast kunnen er verschillende soorten schades uitgesloten zijn van de cascoverzekering, zoals:

  • schade aan het dak van het voertuig;
  • schade ontstaan door het rijden op onverharde wegen;
  • schade aan de onderkant van de auto;
  • schade aan ruiten of banden;
  • schade door het overtreden van de wet.

Wanneer moet je het eigen risico of de borg betalen?

Wat is een eigen risico bij autohuur?
Wat is een eigen risico bij autohuur?

Als je de huurauto weer inlevert zal de verhuurder kijken of er geen schade aan het voertuig is ontstaan door jouw toedoen. Dat hoeft niet alleen schade aan de carrosserie te zijn. Ook schade aan banden, ramen, spiegels, bekleding of het interieur kan er voor zorgen dat je eigen risico of borg geheel of gedeeltelijk wordt ingehouden.

In welke situaties moet ik meer betalen dan het eigen risico?

Het is altijd belangrijk om goed de huurovereenkomst bij het huren van een auto door te lezen. Als jij je namelijk niet aan de huurovereenkomst hebt gehouden kan de verhuurder de totale werkelijke schade op je verhalen en die gaat veel verder dan alleen je eigen risico. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Jij hebt iemand anders in de auto laten rijden die niet op de verhuur-overeenkomst staat.
  • Je hebt met de auto op onverharde wegen gereden, bijvoorbeeld op het strand of in het bos.
  • Je bent naar een ander land gereden zonder toestemming.
  • Je hebt de verkeersregels overtreden, bijvoorbeeld met alcohol of drugs een ongeval veroorzaakt.

Kan ik het eigen risico en de borg afkopen met een verzekering?

Zorgeloos een auto huren kan met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Daarmee koop je het eigen risico en de borg van de huurauto af. Voor slechts € 4,09 per dag en je bent dan tot € 6.000,- gedekt.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft.

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor je huurauto afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail [email protected] of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.