Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz: Welke verzekering voor autohuur in het buitenland? Huurautoverzekering

alli logo th

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Allianz is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld

Huurauto verzekering buitenland nodig? Welke verzekeringen voor autohuur in het buitenland zijn er? Dat is een veelgestelde vraag door Nederlanders die een auto gaan huren tijdens de vakantie.

Een auto huren op je vakantiebestemming geeft je veel vrijheid en gemak. Wie dat een keer gedaan heeft wil niets anders meer. En of je nu naar Thailand, de Spaanse costa’s of de Verenigde Staten gaat een auto huren maakt je vakantie net even leuker. Je wil dan ook geen gezeur mocht er schade aan de huurauto ontstaan. Juist daarom is het goed om vooraf al te bepalen welke autohuur verzekering je eventueel nodig hebt voor een onbezorgde vakantie. Welke huurauto verzekering in het buitenland je nodig hebt gaan wij toelichten.

Wat is wel of niet verzekerd op de Huurauto Verzekering Buitenland

Goedkoopste autohuur verzekering buitenland dankzij 10% korting

Wij bieden je de goedkoopste autohuurverzekering voor Nederland en het buitenland dankzij de extra 10% korting die je alleen bij ons krijgt. Vergelijk de premie gerust met andere aanbieders en je zult zien dat wij je het voordeligste aanbod doen. Dit zijn de premies voor de autohuurverzekering:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag
HuurautoHuurcamper
Premie per dag met 10% korting€6,75€15,-
Wereld exclusief de VS en Canada€6,75€15,-
Wereld inclusief de VS en Canada€6,75€17,50
Getoonde bedragen zijn inclusief 21% assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Overzicht Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz

Wat is er verzekerd?Informatie
Eigen risicoJe ontvangt een vergoeding van het eigen risico dat de verhuurder jou in rekening brengt bij diefstal of schade aan een gehuurde personenauto of camper. Het verzekerd bedrag is maximaal €6.000. De Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.
BorgBij het huren van een personenauto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. Inhouding van deze borg bij diefstal of schade aan de auto is verzekerd. De maximale vergoeding is €6.000,- voor het eigen risico en de borg samen.
Verzekerings-
gebieden
Je kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden: 1. Europa, 2. Wereld excl. VS en Canada en 3. Wereld incl. VS en Canada. Tot Europa rekenen wij ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Deze verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.
Betalings-
informatie
Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso. Je dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.
Begin en
einde van dekking
Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. De maximale duur van de verzekering is 45 dagen.
Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, voor een volledig overzicht, lees de polisvoorwaarden.

Wat moet ik weten als ik in het buitenland een auto wil huren?

Zorg ervoor dat je:

  • weet voor hoeveel je aansprakelijk kan worden gesteld bij een ongeval;
  • de auto zorgvuldig controleert (met een werknemer van het verhuurbedrijf erbij) wanneer je de auto afhaalt en terugbrengt;
  • voordat je het verhuurbedrijf verlaat, een schriftelijke verklaring krijgt dat je de auto in goede staat hebt teruggebracht.

Welke regels gelden er in de EU voor een verzekering voor autohuur?

Elke autoverhuurder moet een verzekering bieden tegen wettelijke of burgerlijke aansprakelijkheid die geldig is in alle EU-landen. Deze verzekering moet zijn inbegrepen in de prijs. Dus is verplicht volgens de EU-regels. Daarnaast kun je vrijwillig nog andere verzekeringen afsluiten, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of een verzekering tegen voertuigschade, diefstal/inbraak, vandalisme en/of voor juridische bijstand. Zorg er voor dat je weet voor welke schade je verzekerd bent. Dit wordt doorgaans in de contractvoorwaarden vermeld.

Welke verzekering voor autohuur in het buitenland

Autohuurverzekering
Autohuurverzekering

Bij elke huurauto is een standaard WA-verzekering wel bij de huurauto inbegrepen, want dat is in de EU-landen wettelijk verplicht. De wettelijke minimumdekking kan wel verschillen per land. Buiten EU-landen moet je wel letten op de hoogte van de WA-dekking. In Nederland is het vijf miljoen euro, wat echt wel voldoende is. Je kunt eventueel er voor kiezen om een dekking van 1 miljoen te verhogen naar 5 miljoen.

De meeste huurauto’s zijn vrij nieuw. Om een forse schadeclaim te voorkomen is het aan te raden om er altijd voor te zorgen dat de gehuurde auto volledig casco is verzekerd. In het buitenland noemen ze dat een CDW en/of ANW-verzekering. Bij de meeste internationale verhuurders zoals Sixt, Europcar, Hertz en Avis, ben je volledig casco verzekerd en is de premie hiervoor in de huurprijs inbegrepen. Wel geldt er een eigen risico en borg die je moet betalen bij schade. Deze kun je tegen betaling afkopen. Je kunt er ook voor kiezen een verzekering af te sluiten voor de afkoop van het eigen risico en de borg. Dat kan op deze website voordelig.

Het is bovendien belangrijk dat de huurauto ook tegen diefstal verzekerd is en er geen hoog eigen risico wordt gehanteerd bij diefstal. Een autodiefstalverzekering zit niet overal standaard in een cascoverzekering (CDW). Het is belangrijk om dat goed te controleren.

Wat betekent CDW of LDW bij autohuur?

De term CDW (Collision Damage Waiver) en LDW is vergelijkbaar met volledig-casco (ook wel Allrisk genoemd). Je bent als huurder aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto of camper. Met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW) beperk je deze aansprakelijkheid. De verzekering is niet verplicht maar belangrijk is deze wel. Een cascoverzekering of CDW keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto. De inhoud van de CDW kan per verzekering (verhuurbedrijf) verschillen. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Dit eigen risico is vaak geheel of gedeeltelijk af te kopen. Daarnaast kunnen er schades uitgesloten zijn van de verzekering, zoals:

  • de schade aan het dak;
  • schade aan de onderzijde van de auto;
  • schade ontstaan op onverharde wegen;
  • schade aan ruiten of banden;
  • schade door opzet of (grove) roekeloosheid
  • schade na gebruik alcohol of drugs.

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

  • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA-aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
  • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
  • LDW (Loss Damage Waiver: Hetzelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
  • SCDW (Super CDW): Allriskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
  • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
  • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
  • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
  • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
  • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
  • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
  • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering bij letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Kijk goed in de Engelstalige huurvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Verder moet je geen andere personen in de huurauto laten rijden, dan degene die genoemd staan op de huurovereenkomst, anders geldt de verzekering niet en moet je zelf alle kosten betalen.

Geen risico en borg? Kies de Eigen Risico Verzekering Autohuur

Bij de meeste autoverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de auto of camper. Deze prijs is inclusief een huurauto verzekering voor het buitenland, maar mocht er schade aan het voertuig zijn, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Wil je op zeker? Regel dan alvast in Nederland de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance, de beste huurauto verzekering voor in het buitenland. Met deze handige verzekering wordt je eigen risico vergoed bij schade. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. En dat scheelt weer rompslomp. Een ander voordeel is dat ook de borg verzekerd is. Als je een auto huurt, dan betaal je vaak een borgsom aan de verhuurder. Deze wordt geblokkeerd op je creditcard of direct betaald. Bij schade of diefstal wordt het eigen risico van de borg afgetrokken. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur krijg je uiteraard ook de borg terug als de huurauto schade heeft. De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je hier al voor €6,75 per dag (inclusief 10% korting).


Autohuur verzekering Allianz
Gebeurtenis
Dekking
Verzekering autohuur of camperhuur?Ja, maximaal € 6.000,-
Eigen risico?Ja, maximaal € 6.000,-
Borg?Ja, maximaal € 6.000,-
Diefstal voertuig?Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan ruiten?Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan de lak?Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan banden/wielen?Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan het dak?Ja, maximaal € 6.000,-
Schade aan het interieur?Autohuur: Ja, max. € 6.000,-
Camperhuur: Nee, niet verzekerd.
Schade bij achteruit rijden?Ja, maximaal € 6.000,-
Wereldwijde dekking?Ja, zoals vermeld in de huurovereenkomst.
Let op: Zowel de huurauto als de huurcamper moeten volledig casco verzekerd zijn!

Welke voordelen biedt deze verzekering voor autohuur?

Met deze voordelige verzekering voor autohuur profiteer je direct van de volgende voordelen:

  • Verzekering voor autohuur met dekking van je eigen risico, maar ook van je borg.
  • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) bij autohuur ook verzekerd.
  • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website).
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Heb je nog geen verzekering voor autohuur in het buitenland? Sluit hem hieronder af!

Meer over een huurauto verzekering buitenland

Een huurauto verzekering is bedoeld om je te beschermen tegen financiële verliezen als er iets gebeurt met de huurauto tijdens je trip in het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de auto zijn door een ongeluk, diefstal van de auto, of een diepe kras op de lak.

Het afsluiten van een huurauto verzekering is een goed idee als je op vakantie gaat en van plan bent om een auto te huren. Het geeft je rust en zekerheid, en kun je helpen om financiële verliezen te voorkomen als er iets gebeurt met de huurauto. Het is echter wel belangrijk om goed te lezen wat er precies wordt gedekt door de verzekering en om er zeker van te zijn dat je de juiste huurauto verzekering kiest voor jouw reis.

De Allianz eigen risico huurauto verzekering biedt jou dan ook extra bescherming wanneer je een huurauto gebruikt in het buitenland. De verzekering betaalt jouw eigen risico bij schade aan de huurauto, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten. De huurauto verzekering is gemakkelijk af te sluiten en biedt een flink aantal voordelen.

De huurauto verzekering kan online worden aangevraagd. Je hoeft alleen jouw gegevens in te vullen en de verzekering kan direct worden afgesloten. Met de Allianz eigen risico huurauto verzekering kun je dus met een gerust hart op vakantie gaan. Je bent extra beschermd tegen hoge kosten bij schade aan de huurauto.

Ontdek de vrijheid van reizen met een huurauto zonder zorgen dankzij de uitgebreide Allianz huurauto verzekering. Met de huurauto verzekering buitenland kun je met een gerust hart genieten van je reis, waar ook ter wereld.

De Allianz huurauto verzekering biedt je een complete dekking en gemoedsrust, of je nu in je eigen land of in het buitenland een auto huurt. Met de verzekering huurauto buitenland ben je overal ter wereld verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden.

De huurauto verzekering buitenland zorgt voor een zorgeloze reis, waarbij je huurauto verzekering alle mogelijke risico’s dekt. Kies voor de verzekering huurauto, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten tijdens je vakantie.

Een belangrijk aspect van de huurauto verzekering is de verzekering van het eigen risico van je huurauto. Met de verzekering eigen risico huurauto hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade aan je gehuurde voertuig.

Bij Allianz bieden ze je de uitgebreidste huurauto verzekering, waarbij het eigen risico van je huurauto verzekering volledig wordt gedekt. Zo kun je met een gerust hart op pad, wetende dat je eigen risico huurauto verzekering je beschermt tegen onverwachte kosten.

Kies vandaag nog voor de Allianz huurauto verzekering en geniet van een zorgeloze reis. Of je nu binnenlands of internationaal reist, met de verzekering huurauto buitenland ben je altijd verzekerd. Met de huurauto verzekering staat niets je meer in de weg om de wereld te verkennen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een huurauto verzekering in het buitenland (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een extra verzekering voor een huurauto verzekering in het buitenland.

Wat is een autohuur verzekering voor eigen risico en borg?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen. En geldt ook voor de borg, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost deze verzekering voor een huurauto?

Bij ons betaal je voor de huurauto verzekering €6,75 per dag. Dit is inclusief 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze verzekering voor autohuur?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc.?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden (let op: schade aan het interieur bij een camper, is niet verzekerd).

Welke persoon is verzekerd op de verzekering voor autohuur?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat, dat is meestal de bestuurder. Let op: alleen de persoon die in het huurcontract staat vermeld mag de huurauto besturen anders ben je niet verzekerd.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je de auto huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de autoverhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering voor autohuur geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over een huurauto verzekering in het buitenland? Neem contact met ons op. Per e-mail [email protected] of bel: 055 5400409 (op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.