Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering voor huren auto | Allianz

Verzekering voor huren auto
Verzekering voor huren auto

Ga je een auto huren in het buitenland en wil je daar een verzekering voor afsluiten? Dat kan hier voor slechts € 4,09 per dag (inclusief 10% korting die je alleen op deze website ontvangt). Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz kan jij zonder zorgen een auto huren tijdens je vakantie, want je eigen risico en borg is tot € 6.000,- verzekerd.

Ga je op vakantie naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Italië, Turkije of Griekenland. Dan zorgt een huurauto voor meer mogelijkheden, zeker wanneer je jouw bestemming wilt ontdekken. een auto huren in het buitenland is niet zonder risico’s. Een verzekering voor het huren van de auto is dan ook aan te raden. Die kan je ook via de autoverhuurder regelen maar vaak is dat erg prijzig. Een betere optie is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz. Deze is voordelige en biedt een ruime dekking zodat jij niet je eigen risico moet betalen of je borg niet terugkrijgt.

Verzekering voor het huren van een auto, wat is dat?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, wanneer je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom (borg). Bij schade aan het voertuig zal dat door het autoverhuurbedrijf deels of helemaal wordt ingehouden. Veel autoverhuurbedrijven bieden hiervoor een verzekering aan maar die is meestal prijzig. Je kan beter kiezen voor de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze voordelige verzekering wordt je eigen risico vergoed bij schade. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. En dat scheelt weer rompslomp. Een ander voordeel is dat ook de borg verzekerd is. Als je een auto huurt, dan betaal je vaak een borgsom aan de verhuurder. Deze wordt geblokkeerd op je creditcard of direct betaald. Bij schade of diefstal wordt het eigen risico van de borg afgetrokken. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur krijg je uiteraard ook de borg terug als de huurauto schade heeft. De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je hier al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting).

Ontvang 10% korting op de premie van een verzekering voor een huurauto

Je ontvangt, alleen op deze website, maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Eigen Risico Verzekering Autohuur, de meest voordelige huurauto verzekering. Dat is mooi meegenomen! De korting wordt weergegeven onderaan bij de premieberekening.

Premie huurauto verzekering

Wij bieden je een voordelige autohuurverzekering aan dankzij de extra 10% korting die je alleen bij ons krijgt. Vergelijk de premie gerust met andere aanbieders en je zal zien dat wij je het meest voordelige aanbod doen. Dit zijn de premies voor de autohuurverzekering:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Welke voordelen biedt de verzekering voor het huren van een auto?

Met deze voordelige autohuur verzekering profiteer je direct van de volgende voordelen:

  • Verzekering voor huur van een auto met dekking van je eigen risico, maar ook van je borg.
  • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) ook verzekerd.
  • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website).
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Hoe zit het met de verzekeringen bij het huren van een auto?

In Europa zijn huurauto’s verplicht WA-verzekerd, wat inhoudt dat je verzekerd bent voor de schade die je aan iemand anders veroorzaakt. Internationaal heet dit vaak Third Party Insurance (TPI) in Nederland heet dat de WA of WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen). Alleen een WA verzekering is risicovol, beter is het om te kiezen voor een volledig cascoverzekering. De schade die je veroorzaakt aan je eigen voertuig is anders niet verzekerd. Kijk goed in de voorwaarden of je de cascoverzekering in de huurprijs van de auto zit of dat je die apart moet afsluiten. Internationaal wordt zo’n verzekering ook wel de Collision Damage Waver (CDW) genoemd in Nederland noemen wij het ook wel een All-Risk dekking. Het is tevens belangrijk dat de auto ook tegen diefstal verzekerd is en er geen hoog eigen risico wordt gehanteerd bij diefstal. Een autodiefstalverzekering zit niet overal standaard in een cascoverzekering (CDW). Het is belangrijk om dat goed te controleren.

Aanvullende verzekering bij huren van een auto

Vaak bieden autoverhuurbedrijven een aantal aanvullende verzekeringen voor de wagen aan. Vooral omdat diefstal, ruitschade, schade aan het interieur, dak, of aan de banden niet altijd inbegrepen zijn bij een Collision Damage Waver (CDW) verzekering. Dan kan je alsnog met kosten geconfronteerd worden. Deze verzekeringen zijn vaak vrij duur en een belangrijk verdienmodel voor verhuurders. Je bent niet verplicht deze af te sluiten. Voordeliger is het om te kiezen voor de autohuur verzekering van Allianz.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een verzekering voor huren van een auto

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een auto huren in buitenland en de verzekering voor eigen risico en borg van Allianz.

Ik ga een auto huren in het buitenland, wat is een verzekering voor eigen risico?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig, moet betalen aan de verhuurder van de auto. Deze geldt tevens voor de borg, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het gehuurde voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze eigen risico verzekering?

Maximum uitkering bij schade aan de huurauto: € 6.000,- per autohuurcontract. Dit maximum geldt voor de vergoeding van het eigen risico en de vergoeding van de borg, tezamen.

Wat kost een eigen risicoverzekering voor een huurauto?

Bij Allianz betaal je voor de eigen risico verzekering autohuur € 4,09 per dag. Dit is inclusief 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Welke persoon is verzekerd op de eigen risico verzekering voor autohuur?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat, dat is meestal de bestuurder. Let op: alleen de persoon die in het huurcontract staat vermeld mag de huurauto besturen anders ben je niet verzekerd.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je de auto huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de autoverhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering voor het huren van een auto geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over autohuur verzekeringen? Neem contact met ons op. Per e-mail [email protected] of bel: 055 5400409 (op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.