Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering huurauto: eigen risico en borg verzekerd voor € 4,09 p/d

Reisverzekering huurauto

Voor een huurauto is een reisverzekering niet toereikend, maar wil je het eigen risico en borg toch verzekeren dan kan dat hier met ook nog eens 10% korting op de premie. 

Je reisverzekering dekt helaas geen schade aan je huurauto. Wel is mogelijk om het eigen risico en borg van een huurauto te verzekeren, met een andere verzekering.

Een huurauto moet in Europa minimaal een WA-verzekering (liability insurance) hebben. Deze verzekering biedt dekking voor schade die je aan anderen toebrengt en waarvoor jij aansprakelijk bent. Beter is om te kijken of jouw huurauto all-risk verzekerd is, dan loop je veel minder financieel risico. Een dergelijke autoverzekering heet CDW (Collision Damage Waiver) en is vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.

Kijk altijd goed in de huurvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Daarnaast heb je ook een eigen risico en moet je borg betalen. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Verder moet je geen andere personen in de auto laten rijden, dan degene die genoemd staan op de huurovereenkomst, anders geldt de verzekering niet en moet je zelf alle kosten betalen.

Verzekering voor eigen risico en borg van je huurauto

Er bestaat een handige verzekering om de eigen risico en borg van een huurauto te verzekeren. Deze heet ‘Eigen Risico Verzekering Autohuur‘ maar dat is geen reisverzekering. De Eigen Risico Verzekering Autohuur is wel een aanrader als je geen financieel risico wil lopen bij autohuur. De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance is dan ook de ideale huurauto verzekering. De verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de gehuurde auto het eigen risico en/of de ingehouden borg. Zo loop jij geen financieel risico tijdens je vakantie.

Het eigen risico en de borg van je huurauto verzekeren

Zorgeloos rijden in een huurauto kan met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Daarmee verzeker je het eigen risico en de borg van de huurauto. Voor slechts € 4,09 per dag ben je tot € 6.000,- gedekt.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€4,09€8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€4,09€8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€4,09€9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft. Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor je huurauto afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering of een verzekering voor je huurauto? Stuur een e-mail [email protected] of bel: Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.