Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

12 tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie

12 tips om veilig een auto te huren

12 tips om veilig een auto te huren

Wij geven je 12 tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie. Voorkom een financiële tegenvaller en een conflict met het autoverhuurbedrijf door je goed voor te bereiden en een goede autohuurverzekering voor je eigen risico en borg af te sluiten.

Een auto huren tijdens je vakantie biedt gemak en veel vrijheid maar iedere toerist blijft een prooi voor malafide autoverhuurders. De Nederlandse- en Europese Consumentenbond krijgt ieder jaar extreem veel klachten van mensen die zich opgelicht voelen door de autoverhuurder. Al een aantal jaren beloven de grote internationale autoverhuurders beterschap aan de Europese Commissie, desondanks stijgt het aantal klachten jaar in, jaar uit. Huren bij grote internationale bedrijven biedt volgens de Consumentenbond nauwelijks meer zekerheid dat je geen extra kosten krijgt. Toch kan je jouw risico’s beperken door je voor te bereiden. Wij geven je een aantal belangrijke tips.

12 tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie

 1. Bekijk online reviews over de autoverhuurder – zijn er klachten over de autoverhuurder, begin er dan niet aan en zoek een andere.
 2. Controleer de verzekeringen en huurvoorwaarden – waar ben je wel en niet voor verzekerd? Welke huurvoorwaarden gelden er? Huurvoorwaarden niet leesbaar omdat ze in een vreemde taal zijn? Ga niet in zee met deze partij.
 3. Check de leeftijdsgrens van de bestuurders en een eventuele toeslag – ben je een jonge of oude bestuurder? Dan geldt er wellicht een toeslag, controleer dit.
 4. Zijn er meer bestuurders van de huurauto? Mogelijk dat er extra kosten gelden voor tweede bestuurders van de huurauto.
 5. Check regels voor brandstof en tankinhoud – zowel bij het ophalen als wegbrengen. Kijk of de huurauto is afgetankt.
 6. Controleer de hoogte eigen risico – hoeveel is het eigen risico en wanneer wordt dit ingehouden?
 7. Check de hoogte van de borg – hoeveel is de borg? Hoe moet je deze voldoen? Heb je creditcard?
 8. Controleer wanneer de borgsom in rekening wordt gebracht – Voorkom dat er achteraf nog een bedrag van je creditcard wordt afgeschreven.
 9. Vraag en lees wat je moet bij nood en ongevallen – verkeerd handelen kan leiden tot extra kosten.
 10. Ga na in welke landen en gebieden je met het gehuurde voertuig mag rijden – denk er aan dat als jij je niet houdt aan deze regels je onverzekerd bent.
 11. Check ophaal- en terugbrengtijd van de huurauto – kom je te laat dan betaal je zomaar een extra huurdag.
 12. Controleer of er een maximum aantal kilometers geldt – extra kilometers worden in rekening gebracht en kunnen behoorlijk duur zijn.

Verzeker je tegen de kosten eigen risico en borg bij het huren van een auto

Boek je een huurauto in het buitenland? Check dan goed welke verzekeringen standaard bij de autohuur zijn inbegrepen. De huur van een auto in het buitenland valt nooit onder de dekking van een Nederlandse reis- of aansprakelijkheidsverzekering.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. De Eigen Risico Verzekering dekt in geval van diefstal of schade het eigen risico of de ingehouden borg. Het eigen risico én borg zijn verzekerd tot maximaal € 6.000,-

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico en de borg van een cascoverzekering af te dekken. Vooral omdat deze verzekering erg voordelig is en meestal veel voordeliger dan het afkopen van je eigen risico bij een autoverhuurbedrijf.

Dit zijn de premies voor de Eigen Risico Verzekering Autohuur:

Premie met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor je huurauto afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.