Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpackers highlights van Australië

Australië is een populaire backpackersbestemming en daarnaast een enorm groot land. Het beslaat bijna 7,7 miljoen vierkante kilometer, ongeveer driekwart van de oppervlakte van Europa. Het land vormt dan ook in zijn eentje een continent of werelddeel. Wanneer je besluit om te gaan rondreizen in Australië, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het land zien. Maar omdat het land zo groot is, wordt het waarschijnlijk moeilijk om alles van Australië te zien tijdens je reis. Daarom hebben wij een aantal highlights van Australië voor je op een rijtje gezet.

Great Barrier Reef

Wat je zeker gezien moet hebben tijdens je backpackervakantie, is The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Ten oosten van de staat Queensland is deze rif te vinden in de Koraalzee en strekt zich uit over een lengte van meer dan 2.000 kilometer. Het is één van de grootste toeristische attracties van Australië en ook een belangrijk natuurgebied dat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Vanuit plaatsen als Cairns en Townsville worden veel activiteiten georganiseerd waaronder duiktochten en rondvaarten.

Kakadu National Park
In het noorden van Australië vind je dit park dat 20.000 km2 groot is. Het grootse gedeelte van het park is eigendom en woongebied van de Aboriginals. Zij verpachten het op hun beurt aan de Australische overheid die het openstellen als Nationaal Park.
In het park zijn een aantal grote watervallen te zien, die vooral gedurende het regenseizoen spectaculair zijn. Er leven diverse soorten dieren en nog altijd worden hier nieuwe diersoorten ontdekt. De krokodil leeft ook in dit gebied en deze kun je bekijken door een boottocht over de rivier te maken.

Sydney
Ook populair bij backpackers is Sydney, de oudste en grootste stad van Australië. Wanneer je de stad voor de eerste keer bezoekt, zal je verbaasd zijn over de uitgestrektheid van de stad. Aan beide kanten van het moderne stadscentrum liggen woonwijken in een strook van 80 kilometer langs de inhammen aan de kust. De meeste wijken hebben hun eigen strand en op het water varen duizenden boten.

Een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Sydney.
Sydney Opera House: dé blikvanger van Sydney met een opvallende dakconstructie in de vorm van bolstaande zeilen. Het bemachtigen van een kaartje voor een opera of balletvoorstelling in het Opera House is niet gemakkelijk.
Harbour Bridge: met een enkele boog van 500 meter wordt het centrum en het noorden van Sydney hiermee met elkaar verbonden. Het is ook mogelijk om deze brug te beklimmen.
Darling Harbour: vroeger was dit de handelshaven van Sydney, maar tegenwoordig is het een gezellig uitgaanscentrum.
Sydney Aquarium: hier is Great Barrier Reef nagebootst en er zijn meer dan 11.000 zeedieren te zien.
Kings Cross: dit is een wijk in Sydney en ligt rondom het gelijknamige treinstation. De wijk staat vooral bekend om zijn uitgebreide nachtleven, erotisch vermaak en een door de jaren heen slinkende hoeveelheid prostitutie. Tevens bevinden er zich vele overnachtingsmogelijkheden, vooral een grote hoeveelheid rugzaktoeristengelegenheden (jeugdherbergen).

Whitsunday Islands
Deze tropische eilanden met witte poederstranden, groene bossen, mooie rotspartijen en een diepblauwe zee zijn het paradijs op aarde. Hier vind je ook één van de mooiste stranden ter wereld: Whitehaven Beach. Je kunt er onder andere duiken, snorkelen, vissen, een zeiltocht maken of gewoon lekker genieten in één van de mooie resorts. Tussen juni en september heb je de kans om bultrugwalvissen te zien van maar liefst 16 meter.

Great Ocean Road
Wat Route 66 is voor Amerika, dat is de Great Ocean Road voor Australië. De weg ligt aan de zuidkust van Australië tussen Warrnambool en Geelong. De meeste backpackers gaan via de Great Ocean Road van Adelaide naar Melbourne. Tijdens je rit zul je verbaasd zijn over de spectaculaire vergezichten. Tussen alle kliffen vind je de mooiste stranden. Zo ligt aan het begin van deze kustweg Bell’s Beach, één van de surfmekka’s van Australië.

Fraser Island
Dit is het grootste zandeiland ter wereld. Het ligt voor de oostkust van Australië en behoort tot de staat Queensland. Het klimaat is tropisch en het landschap zeer afwisselend. Je vindt er mangrovebossen, tropische regenwouden, Eucalyptusbossen en duinlandschap. Door het mulle zand zijn de wegen alleen begaanbaar voor auto’s met vierwielaandrijving. Het strand dient als snelweg. Bij Eurong dient het strand tevens als landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Er liggen verschillende scheepswrakken langs de kust, de bekendste is de Maheno.

Kangaroo Island
Kangaroo-eiland werd ongeveer 10.000 jaar geleden van het vasteland van Australië gescheiden door een stijging van de zeespiegel. Deze plek is geweldig voor dierenliefhebbers. Je komt er onder andere koala’s, kangoeroes, vogelbekdieren en mierenegels tegen. Maar je kunt er ook kleine blauwe pinguïns en Australische zeeleeuwen zien. Een veelbezochte attractie op het park is het Flinders Chase National Park. Daar liggen de Remarkable Rocks die opzienbarend zijn.

Met deze backpacker tips wordt je rondreis in Australië, zeker een succes!

Onze tip: vergeet niet om een goede backpackersreisverzekering af te sluiten!

Categoriën: Backpackers

Tags:

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.