Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantie voortijdig afbreken, wat wordt er vergoed?

Allianz

Een vakantie voortijdig afbreken is erg vervelend. Toch kan je de financiële consequenties daarvan ondervangen met een reisverzekering en een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Moet jij een vakantie of reis tussentijds afbreken dan worden de volgende kosten vergoed:

Reisverzekering

  • Repatriëringkosten (i.v.m. familieomstandigheden eerste en tweede graad).
  • Extra gemaakte reiskosten.
  • Extra overnachtingskosten.
  • Telefoonkosten.

Annuleringsverzekering

De niet genoten vakantiedagen worden vergoed door je annuleringsverzekering.

Reisverzekering en vakantie voortijdig afbreken

Het kan zijn dat je tijdens je vakantie eerder naar huis moet omdat een naaste familielid ernstig ziek is geworden. Je moet dan direct contact opnemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Zij regelen jouw terugreis snel en deskundig. Denk daarbij aan het omboeken van je vliegticket en het regelen van vervoer naar de luchthaven.

De extra telefoonkosten en extra reiskosten zijn verzekerd en vallen onder de SOS-kosten. Met deze dekking worden de noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals van zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoedt.

Annuleringsverzekering bij afbreken reis

Vakantie voortijdig afbreken, wat wordt er vergoed?

Wanneer je tijdens je vakantie door genoemde familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je ook financiële schade. Stel je krijgt op de derde dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurt met familie in Nederland en je moet direct terug vliegen. Voor je vakantie voor twee personen had € 3.100 betaalt dan is je schade: € 2.657,- (achttiende deel van de reissom). Deze schade kan je claimen op je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Kies je voor de Dubbel-Zeker dekking, dan krijg je altijd de volledige verzekerde reissom terug. Zelf als je op de voorlaatste dag je vakantie afbreekt.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering afsluiten

Wil je een annuleringsverzekering afsluiten? Dan kan dat hier. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Vragen?

Heb je vragen over een reis- of annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.