Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Vakantie voortijdig afbreken, wat wordt er vergoed?

Een vakantie voortijdig afbreken is erg vervelend. Toch kan je de financiële consequenties daarvan ondervangen met een reisverzekering en een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Moet jij een vakantie of reis tussentijds afbreken dan worden de volgende kosten vergoed:

Reisverzekering

  • Repatriëringkosten (i.v.m. familieomstandigheden eerste en tweede graad).
  • Extra gemaakte reiskosten.
  • Extra overnachtingskosten.
  • Telefoonkosten.

Annuleringsverzekering

De niet genoten vakantiedagen worden vergoed door je annuleringsverzekering.

Reisverzekering en vakantie voortijdig afbreken

Het kan zijn dat je tijdens je vakantie eerder naar huis moet omdat een naaste familielid ernstig ziek is geworden. Je moet dan direct contact opnemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Zij regelen jouw terugreis snel en deskundig. Denk daarbij aan het omboeken van je vliegticket en het regelen van vervoer naar de luchthaven.

De extra telefoonkosten en extra reiskosten zijn verzekerd en vallen onder de SOS-kosten. Met deze dekking worden de noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals van zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoedt.

Annuleringsverzekering bij afbreken reis

Wanneer je tijdens je vakantie door genoemde familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je ook financiële schade. Stel je krijgt op de derde dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurt met familie in Nederland en je moet direct terug vliegen. Voor je vakantie voor twee personen had € 3.100 betaalt dan is je schade: € 2.657,- (achttiende deel van de reissom). Deze schade kan je claimen op je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Kies je voor de Dubbel-Zeker dekking, dan krijg je altijd de volledige verzekerde reissom terug. Zelf als je op de voorlaatste dag je vakantie afbreekt.

Vragen?

Heb je vragen over een reis- of annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.