Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsdekking: Je vakantie moeten afbreken kan duur uitvallen!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Annuleringsverzekeringen nu 10% korting!

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Alleen hier 10% korting op de premie.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Stel, je bent op vakantie en ontvangt daar het bericht dat jouw neefje een ernstig ongeluk heeft gehad en levensgevaarlijk gewond is. Dan wil je natuurlijk je reis onderbreken en terugkeren naar huis om je familie terzijde te staan. Maar wie om deze reden een beroep wil doen op de annuleringsdekking van zijn doorlopende reisverzekering zal in driekwart van de gevallen er achter komen dat dit voorval niet gedekt is.

MoneyView onderzocht de annuleringsdekkingen van reisverzekeringen en constateert dat er veel ruimte voor verbetering is. Slechts een kwart van de doorlopende reisverzekeringen met annuleringsverzekering biedt dekking bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid in de derde graad, zoals kinderen van broers en zussen.

Eveneens een kwart van de verzekeringen vergoedt nog wel een deel van de vakantie bij overlijden. De overgebleven helft heeft hier helemaal geen dekking voor. Dat beeld wordt nog schrijnender als het gaat om familie in de vierde graad of heel goede vrienden.

Allianz Global Assistance en annuleringsdekking voor familie in de derde graad

Annuleringsdekking: Je vakantie moeten afbreken kan duur uitvallen!
Je vakantie afbreken kan duur uitvallen!

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance heeft niet voor niets de hoogst maximale score van 5-sterren gehad van MoneyView. Zowel bij de Uitgebreid als de Compleet variant van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering is ook familie in de derde graad verzekerd. Bij de doorlopende reis- en annuleringsverzekering zijn ernstige gezondheidssituaties van derde graad familieleden ook een reden om je vakantie te annuleren. Dat kan zowel voor aanvang van de reis als tijdens de reis.

Familie in de eerste, tweede en derde graad

Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de verwantschap op zoals die worden gehanteerd:

  • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
  • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
  • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Kortlopende annuleringsverzekering

Ook de kortlopende annuleringsverzekering kent dekking voor familie in de derde graad, dat zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Mocht een familielid in de 3e graad te maken krijgen met een ernstige ziekte, ongeval of overlijden dan kan de verzekerde zijn of haar annuleringsverzekering aanspreken. Uiteraard valt ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad ook de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Vragen?

Heb je een vraag over een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]zekeringkorting.nl

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.