Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets slechts € 22,75

Voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets

Een voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets heb je hier al voor slechts € 22,75.

Heb je een vliegticket geboekt voor je vakantie? Dan is de standaard kortlopende annuleringsverzekering vrij duur. Allianz Global Assistance heeft daarvoor de oplossing: de voordelige Vliegticket Annuleringsverzekering.

Daarmee zijn al jouw tickets zoals vlieg-, trein-, bus, of ferrytickets verzekerd tot een maximum van € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs en dat voor slechts € 22,75!

Met de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vliegtickets. Let wel op: je moet de annuleringsverzekering vliegticket binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende en voordelige annuleringsverzekering!

Annuleringsverzekering voor vliegtickets voorkomt annuleringskosten

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je vliegtickets als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of familie.
 • Ziekenhuisopname.
 • Scheiding, herexamen of werkeloosheid.
 • Zwangerschap.
 • Ernstige ziekte van je huisdier.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Sluit nu een annuleringsverzekering af

Zorg dat jouw reis of vakantie geen financiële tegenvaller gaat worden. De ticket annuleringsverzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren.

√ Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).

√ De maximale reissom is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.

√ Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.

√ Lage vaste premie.

De Ticket Annuleringsverzekering kan je afsluiten als je zelf een ticket hebt geboekt, zoals:

 • Vliegticket
 • Treinticket
 • Busticket
 • Bootticket
 • Ferryticket

Premie annuleringsverzekering voor vliegtickets

De Ticket Annuleringsverzekering heb je al voor € 22,75 (Europadekking). wil je werelddekking dan betaal je € 36,25 (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Ticket Annuleringsverzekering indien je de verzekering afsluit op deze website. Zo heb je altijd de laagst mogelijke premie voor deze verzekering. Een uniek voordeel dat alleen Reisverzekeringkorting.nl jouw kan bieden!

Zelf online afsluiten!

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af zodat jouw vliegtickets verzekerd zijn tegen annuleringskosten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

 Voordelen annuleringsverzekering vliegtickets

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is bedoeld voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De voordelen zijn;

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Goedkoper dan een standaard kortlopende annuleringsverzekering.
 • Tickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je Ticket Annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Zelf een vliegticket geboekt? Denk aan je annuleringsverzekering

Je kan op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket, en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Wie zelf zijn vliegticket boekt op internet voor een vakantie, kan daardoor vaak geld besparen. Boek je alleen een vliegticket? Dan gelden de regels van de luchtvaartmaatschappij. Daarin staat bijvoorbeeld of je jouw vertrekdatum nog kunt veranderen. Bij goedkopere tickets kan dit vaak niet. Vandaar dat het belangrijk is om ook een annuleringsverzekering voor je vliegticket af te sluiten. Dan kan je kosteloos annuleren als je door onvoorziene prive-omstandigheden niet op reis kunt gaan (mits het om een situatie gaat die onder de dekking van de annuleringsverzekering valt.)

Voordelige annuleringsverzekering voor tickets

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. Wacht er niet te lang mee want je moet de annuleringsverzekering voor vliegtickets binnen 7 dagen, na het kopen van je tickets, afsluiten. De annuleringsverzekering voor vliegtickets is een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering die je hier zelf online kan afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Wanneer afsluiten?

Je moet in Nederland woonachtig zijn. De Ticket Annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking van de vliegtickets worden afgesloten. De verzekering is geldig voor vliegtickets met bestemmingen over de gehele wereld.

Reden om je vliegticket kosteloos te annuleren

Een Annuleringsverzekering voor vliegtickets sluit je af voor onverwachte persoonlijke omstandigheden die er voor zorgen dat je niet kunt gaan vliegen. Dat kan omdat je zelf ziek bent geworden of iemand in je directe familie ernstig ziek is geworden. Maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen te noemen die er toe bijdragen dat je besluit je reis te annuleren. De volgende situaties vallen onder de Annuleringsverzekering vliegticket:

 • Als verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e of 2e graad is overleden, naar het oordeel van een arts levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid van verzekerde in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg van verzekerde behoeft en niemand anders dan verzekerde deze zorg kan verlenen.
 • Als een niet meereizend gezinslid van verzekerde onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Deze gebeurtenis is niet verzekerd indien het betreffende gezinslid voor een operatie op een wachtlijst staat.
 • In geval van operatie van verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden van verzekerde, waardoor het voorgenomen verblijf van verzekerde bij deze personen niet mogelijk is
 • In geval van zwangerschap van verzekerde, mits dit medisch is vastgesteld door de behandelend arts/specialist.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd en verzekerde een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, kan overleggen.
 • Als verzekerde, na werkloosheid waarvoor een uitkering werd genoten en bij schoolverlaters voor zover de vertrekdatum ligt na 31 mei volgend op het jaar van schoolverlating, een dienstbetrekking heeft aanvaard van minimaal 20 uur per week voor de duur van minimaal 6 maanden of voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is dat de datum van indiensttreding valt binnen 90 dagen vóór het einde van de reisperiode.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reisperiode en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reisperiode óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reisperiode.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van het ticket, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een voor verzekerde noodzakelijk visum, tenzij verzekerde het visum niet krijgt omdat hij of diens vertegenwoordiger het visum te laat heeft aangevraagd.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reisperiode.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Voordelen tickets annuleringsverzekering

De voordelen van de Annuleringsverzekering voor vliegtickets zijn:

 • Zelf geboekte vliegtickets, bustickets, treintickets of veerboottickets zijn verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Ruime dekking tegen onvoorziene omstandigheden.
 • Gunstige premie.
 • Goedkoper dan een reguliere annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar ter wereld.

Dekkingsgebied vliegtuigticket annuleringsverzekering

Bij de ticket annuleringsverzekering kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bijvoorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Waarom Allianz Global Assistance?

Kies je voor Allianz Global Assistance, dan zijn dit jouw voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Al twee keer uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Vragen over een Ticket Annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.