Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking van Allianz nu 10% korting!

Een voordelige vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking (Covid-19) sluit je hier af. Op deze website ontvang je ook nog eens 10% korting op de premie van een Ticket Annuleringsverzekering van Allianz.

Allianz

De vliegticket annuleringsverzekering kan je afsluiten als je zelf een vliegticket hebt geboekt voor je vliegreis. Dat moet je doen binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket. Je kan deze annuleringsverzekering ook afsluiten voor een treinticket, busticket, bootticket of ferryticket. Zeker in deze tijd nu de corona pandemie nog steeds actief is, kan het zomaar zijn dat je niet op reis kan door een positieve test of quarantaine. Een annuleringsverzekering biedt je dan financiële zekerheid.

Je verzekerd met de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking de reissom. De totale reissom is de totale ticketprijs van alle tickets en voor alle verzekerden samen. Het maximum verzekerd bedrag is € 2.000,- per persoon met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: De dekking van deze annuleringsverzekering is uitsluitend geldig vóór vertrek en t/m de dag van vertrek.

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking
Vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking

Ontvang nu 10% extra korting op de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de vliegticket annuleringsverzekering indien je de verzekering afsluit op deze website. Zo heb je altijd de laagst mogelijke premie voor deze annuleringsverzekering.

De vliegticket annuleringsverzekering heb je al, inclusief korting, voor € 22,75 (Europadekking). Wil je werelddekking dan betaal je € 36,25 (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Sluit in 3 simpele stappen de vliegticket annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is bedoeld voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De voordelen zijn;

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking ook voor een corona besmetting.
 • Vliegtickets, treintickets, bustickets, etc. tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een standaard annuleringsverzekering.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op de vliegticketannuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Tickets voor vliegtuig, boot, trein prima verzekerd

De vliegticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Een corona besmetting die je kan aantonen.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graad familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied vliegticket annuleringsverzekering

Bij de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Europa: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Overig

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat dekt de vliegticket annuleringsverzekering?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is. Je hebt hier een annuleringsverzekering voor slechts € 22,75. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Geven jullie ook korting op de vliegticket annuleringsverzekering?

Ja, je ontvangt bij ons altijd 10% korting op de premie, maar alleen op deze website. De premie van de annuleringsverzekering is € 22,75 voor Europadekking en € 36,25 voor werelddekking (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Ben ik met de vliegticket annuleringsverzekering ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wanneer moet ik de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten?

Je moet de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je tickets, afsluiten. Ben je dat vergeten of te laat? Dan kan je bij ons nog wel een normale annuleringsverzekering afsluiten. Lees hier de informatie: Annuleringsverzekering vergeten of te laat »

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je nog vragen over de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.