Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering online afsluiten: Waar moet je op letten?

Annuleringsverzekering afsluiten: Waar op letten?
Annuleringsverzekering afsluiten: Waar op letten?

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet op reis gaan, bijvoorbeeld omdat jijzelf of een familielid ziek is geworden? Of ben je al op vakantie en moet je de reis onderbreken? Dan heb je financiële schade en de reisorganisatie zal de kosten niet terug betalen.

Voor dergelijke risico’s sluit je een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering af. Dat kan een aparte polis zijn maar je kan ook een reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. De annuleringsverzekering biedt dekking voor het gedeelte van de reissom dat je niet terugkrijgt bij annuleren, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Bij het afsluiten van zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering zijn er een aantal aandachtspunten:

 • Kies je voor een combinatie reisverzekering en annuleringsdekking of voor een aparte annuleringsverzekering?
 • Een doorlopende annuleringsverzekering is bijna altijd voordeliger dan een kortlopende annuleringsverzekering, wat is in jouw geval de beste optie?
 • Bij een doorlopende annuleringsverzekering staat het verzekerd bedrag vast. Is dat voldoende voor de reis die je geboekt hebt? Kan je eventueel het verzekerd bedrag tegen meerpremie verhogen?
 • Welke annuleringsredenen zijn gedekt? Bijvoorbeeld ook ontslag of het krijgen van een nieuwe woning? Mag je annuleren als je huisdier ernstig gewond raakt of ziek wordt?
 • Moet je de annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking of kan dat daarna ook nog?
 • Stel je moet je reis afbreken door omstandigheden, worden de niet genoten reisdagen dan vergoed?
 • Ontvang je een vergoeding als op de vertrekdag je vlucht vertraagd is?
 • Wat zijn de mogelijkheden bij zelf samengestelde reizen. Mag je de reis in aangepaste vorm voortzetten als er een onderdeel uitvalt?
 • Ontvang je internetkorting op de premie?
 • Krijg je een vergoeding als je tijdens je reis voor langer dan 8 uur in het ziekenhuis moet worden opgenomen?
 • Krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon?
 • Kan je de vakantie annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een tweedegraads familielid?
 • Kan je annuleren als je zakelijke compagnon of de persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden?
 • Ben je bij terreuraanslagen en natuurrampen verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen?
 • Moeten al eerder geboekte reizen onder jouw nieuw af te sluiten doorlopende reis- en annuleringsverzekering komen te vallen en is dat mogelijk?

Bovenstaande aandachtspunten kunnen een groot verschil maken bij het afsluiten van de polis of indien jij een beroep moet doen op jouw annuleringsverzekering. Lees daarom voor het online afsluiten van een annuleringsverzekering goed de voorwaarden door dan weet je waar je exact voor verzekerd bent. Je kan ons natuurlijk ook bellen of e-mailen voor een advies.

Vragen?

Wil je meer informatie over een annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.