Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor een korte vakantie | Nu 10% korting!

Reisverzekering voor een korte vakantie
Reisverzekering voor een korte vakantie

Een reisverzekering voor een korte vakantie regel je hier snel en voordelig. Of je nu 3, 6 of 9 dagen op vakantie gaat het maakt niet uit want je betaalt bij ons gewoon per dag en je krijgt ook nog eens 10% korting op de premie.

Voor de reisverzekering voor een korte vakantie van Allianz Global Assistance betaal je slechts een dagpremie van € 1,26 per dag inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal of beschadiging tot € 4.000,- (Europadekking). Deze tijdelijke reisverzekering is uit te breiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Korte reisverzekering: Wat valt onder de dekking?

Een reisverzekering voor een korte vakantie biedt jou extra zekerheid, want er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening.

Wat dekt een reisverzekering voor een korte vakantie nog meer?

Een reisverzekering bestaat uit rubrieken. We noemen er een aantal:

 • ongevallen;
 • bagage;
 • geld;
 • medische kosten.

Een belangrijke rubriek zijn de buitengewone kosten (SOS kosten), zoals:

 • de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf;
 • de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
 • de kosten van opsporings- en/of reddingsacties;
 • telecommunicatiekosten;
 • reisdocumenten.

Een reisverzekering biedt ook concrete hulp. Zo kun je 24 uur per dag de Alarmcentrale bellen. Je bent daarnaast gedekt voor de kosten als je onverwachts terug naar huis moet. Dat heet repatriëring. Redenen voor een repatriëring zijn bijvoorbeeld:

 • een naast familielid komt te overlijden;
 • je breekt een been tijdens het skiën;
 • je komt zelf te overlijden.

Wat kost een korte reisverzekering?

Een reisverzekering voor een korte vakantie (Europadekking) heb je al vanaf: € 1,26 per dag, dankzij de 10% korting die je hier krijgt. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis, Europa- of werelddekking en eventuele uitbreidingen.

Heb je nog geen reisverzekering voor een korte vakantie met eventueel een annuleringsdekking? Bereken dan nu de premie of sluit hem hieronder af!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor een korte vakantie (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Moet je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht maar wel verstandig. Wel of geen reisverzekering afsluiten is een persoonlijke keuze. Misschien heb je genoeg geld achter de hand bij nood en maak je jezelf daarom geen zorgen. Het belangrijkste is dat indien je geen reisverzekering hebt en er gebeurt iets vervelends, je zelf de kosten moet dragen. Ook zal je zelf alles moeten regelen en dat is niet eenvoudig.

Wat valt er onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en medische kosten.

Wat kost een reisverzekering?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering voor geheel Europa (basisdekking) vanaf € 1,26 per persoon per dag. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis, Europa of werelddekking en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Welke landen vallen onder de Europadekking?

De dekking van onze reisverzekering is veel ruimer dan geografische Europa. Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden ook onder de Europadekking van de reisverzekering. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor één reis of vakantie. Ga je vaker per jaar op reis, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dat is gemakkelijker maar ook voordeliger. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. 

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.