Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

De doorlopende reisverzekering met 10% korting van Allianz is extra voordelig voor gezinnen met kinderen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Doorlopende reisverzekering voor gezinnen met korting!

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Nu met een doorlopende korting van 10 tot 20%!

De doorlopende reisverzekering van Allianz (met 10% korting die je alleen via deze website krijgt) is extra voordelig voor gezinnen met kinderen dat gaan we toelichten met een rekenvoorbeeld.

Allianz Global Assistance biedt een doorlopende reisverzekering waarbij kinderen tot 27 jaar automatisch meeverzekerd zijn op de polis van hun ouders. Deze dekking geldt niet alleen als de kinderen nog thuis wonen, maar ook als ze studeren en op zichzelf wonen. Zelfs kinderen van gescheiden ouders die niet meer thuis wonen, kunnen zo moeiteloos worden meeverzekerd.

De belangrijkste redenen waarom de doorlopende reisverzekering met 10% korting van Allianz extra voordelig is voor gezinnen met kinderen:

 • Je ontvangt, alleen op deze website, doorlopend 10% korting op de totaalpremie van de gezinspolis (we geven daarom de laagsteprijsgarantie).
 • Je hoeft maar voor 1 kind premie te betalen, minderjarige kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.
 • Meerderjarige inwonende ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) tot 27 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Meerderjarige, i.v.m. studie uitwonende, ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.
 • Door co-ouderschap uitwonende kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn gratis meeverzekerd.
 • Je kinderen mogen ook zelfstandig op vakantie gaan en ze vallen dan onder de dekking van de doorlopende reisverzekering van de ouder(s).

Doorlopende reisverzekering met 10% korting van Allianz is extra voordelig voor gezinnen met kinderen!

Alleen op deze website ontvangt ook jouw gezin doorlopend 10% korting op de premie. Wij geven dan ook de laagste prijsgarantie op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance.

Wil je ook je kinderen (gratis) meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af.

Doorlopende reisverzekering gunstig voor gezinnen met kinderen

Een doorlopende reisverzekering van Allianz is niet allen voordelig maar ook praktisch. Het biedt gezinnen met kinderen gedurende het hele jaar dekking voor alle reizen die ze maken, waardoor het afsluiten van aparte reisverzekeringen voor elke vakantie overbodig wordt. Dit is voordelig voor gezinnen die meerdere keren per jaar op reis gaan en kosten willen besparen.

Naast deze kostenbesparing biedt een doorlopende reisverzekering ook extra voordelen, zoals dekking voor annulering, medische kosten en verlies of diefstal van bagage. Dit kan vooral geruststellend zijn voor gezinnen met kinderen, die mogelijk meer risico lopen op onvoorziene gebeurtenissen tijdens het reizen.

Een doorlopende reisverzekering is een handige en kosteneffectieve manier voor gezinnen met kinderen om hun reizen te verzekeren en gemoedsrust te hebben tijdens hun vakanties. Door het vermijden van aparte verzekeringen voor elke reis, en de extra voordelen die de verzekering biedt, kunnen gezinnen ontspannen en genieten van hun reizen, wetende dat ze goed beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen.

Rekenvoorbeeld waarom een doorlopende reisverzekering voordeliger is voor gezinnen

Wanneer je regelmatig op reis gaat of langer dan 18 dagen weg blijft, is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je per vakantie afsluit, zelfs bij maar 10 reisdagen per persoon per jaar.

Een rekenvoorbeeld:

 • Familie Van de Kraats (vader, moeder en 3 kinderen van 6, 8 en 10 jaar) gaan 3 weken naar Portugal op vakantie en sluiten een kortlopende reisverzekering af. Ze betalen daarvoor bij Allianz, eenmalig een totale premie van €165,87 (Standaarddekking Europa en SOS-hulpverlening, bagage en medische kosten).
 • Familie Goedkoop (vader, moeder en 3 kinderen van 7, 9 en 11 jaar) gaan 3 weken naar Griekenland op vakantie en sluiten een doorlopende reisverzekering af. Ze betalen daarvoor bij Allianz, eenmalig een totale premie van €96,02 (Pakket Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€3.500) + medische kosten + rechtsbijstand).

De familieGoedkoop is niet alleen veel voordeliger uit, ze hebben ook nog eens een ruimere dekking rechtsbijstand en ze zijn voor minder dan €100,- ook nog eens een jaar lang verzekerd voor alle andere reizen die ze maken!

doorlopende reisverzekering gezin kinderen
De doorlopende reisverzekering met 10% korting van Allianz is extra voordelig voor gezinnen met kinderen

Doorlopende reisverzekering van Allianz biedt ouders en hun kinderen de juiste zekerheid

Als ouder is het vaak handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten waarbij jouw uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gratis meeverzekerd zijn op je polis. Het afsluiten van een aparte en duurdere kortlopende reisverzekering voor elke vakantie is hierdoor niet meer nodig. De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt deze gunstige voorwaarden voor gezinnen met kinderen, zelfs na een scheiding of bij eenoudergezinnen.

Allianz Global Assistance is wereldwijd de grootste reisverzekeraar en hulpverlener, met bijna 16.000 werknemers die 58 talen spreken en een netwerk van 400.000 dienstverleners over de hele wereld hebben.

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance is extra voordelig omdat je 10% korting krijgt op de premie en maar voor maximaal 1 kind premie hoeft te betalen. Je kunt zelf de dekking kiezen die bij je situatie past.

Dus als je voor Allianz Global Assistance kiest, betaal je alleen maar voor 1 kind premie. Minderjarige kinderen zijn gratis meeverzekerd en meerderjarige inwonende en uitwonende studerende, ongehuwde kinderen tot 27 jaar ook, inclusief bij co-ouderschap.

Voorbeeld: een eenoudergezin met drie kinderen kan al vanaf €3,07 per maand (Europadekking) verzekerd zijn. Een twee-ouder gezin met twee kinderen is al vanaf € 3,67 per maand (Europadekking) verzekerd.

Ouders kiezen eenvoudig de dekking die bij het gezin past!

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kies je als ouders zelf de dekking die het beste past bij je gezin en je reisgedrag. Het uitgangspunt is om alleen te verzekeren wat echt nodig is, want je weet als ouder toch het beste welke waarde je bagage heeft en welke dekking voor je gein en kinderen belangrijk zijn.

De basisdekking van de doorlopende reisverzekering is altijd een pakket met ‘SOS-hulpverlening’, bagage en rechtsbijstand. Maar je kunt ook voor andere pakketten kiezen en deze aanvullen met extra dekkingen, die bij reisgedrag van je gezin passen. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet wilt toevoegen aan je verzekering. Op deze manier betaal je nooit teveel voor de doorlopende reisverzekering die bij je manier van reizen past.

Allianz Global Assistance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en heeft eigen alarmcentrales in 37 landen over de hele wereld. Met meer dan 60 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening bieden ze professionele hulp in het Nederlands en zorgen ze voor een snelle en eerlijke schadebehandeling. Daarnaast kan Allianz Global Assistance artsen of ziekenhuizen op die plek inschakelen om je te helpen. Maar er is meer zoals de reisarts voor gezinnen.

Reisarts: Handig voor het gezin en gratis bij de doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering heb je recht op gratis medisch advies en hulp van de Allianz Global Assistance Reisarts. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer je met je gezin op vakantie bent en een van je kinderen ziek wordt. De ervaren artsen en verpleegkundigen van de grootste alarmcentrale ter wereld bieden kosteloos medisch advies aan jou of je gezinsleden, altijd in je eigen taal om misverstanden te voorkomen.

Reizen met kinderen, extra risico voor gezinnen

Gezinnen die met kinderen reizen, lopen vaak extra risico op onverwachte gebeurtenissen tijdens hun reis. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en avontuurlijk, wat soms onbedoelde situaties kan creëren die tot ongelukken of problemen kunnen leiden. Bovendien zijn kinderen vaak gevoeliger voor gezondheidsproblemen zoals voedselvergiftiging of insectenbeten, en kunnen ze soms medische hulp nodig hebben.

Daarnaast kunnen gezinnen te maken krijgen met verlies of diefstal van bagage, annuleringen of vertragingen van vluchten en andere onvoorziene gebeurtenissen die vooral stressvol kunnen zijn wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Daarom is het belangrijk dat gezinnen met kinderen zich goed voorbereiden op hun reizen en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan een goede eerste stap zijn om zich te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Daarnaast is het aan te raden om voor vertrek de benodigde vaccinaties te regelen en eventuele medische aandoeningen van de kinderen met een arts te bespreken.

Het plannen van activiteiten en uitstapjes die geschikt zijn voor kinderen kan ook helpen om ongelukken te voorkomen. Door rekening te houden met de veiligheid en het welzijn van de kinderen, kunnen gezinnen met een gerust hart genieten van hun reiservaring en zo onvergetelijke herinneringen creëren.

Doorlopende reisverzekering met 3 algemene dekkingen

De doorlopende reisverzekering voor gezinnen is opgebouwd uit drie algemene dekkingen, waarvan de dekking SOS-hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand de basis vormt.

 • SOS-hulpverlening (standaard) – Dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten door een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of naaste familie. Je belt de alarmcentrale en zij regelen alles voor je.
 • Bagage (standaard) – Hiermee is verlies, diefstal of schade van persoonlijke bezittingen of bagage gedekt. Dien je je schade online in? Dan krijg je uiterlijk op de vijfde werkdag een reactie.
 • Rechtsbijstand (standaard) – Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa wordt juridische hulp volledig vergoed. Reis je buiten Europa? Dan wordt deze tot maximaal € 50.000,- vergoed.

Aanvullende dekkingen doorlopende reisverzekering gezinnen

Behalve de vijf algemene dekkingen bieden we ook aanvullingen. Afhankelijk van het reisgedrag van je gezin kun je deze aan je verzekering toevoegen. Zo ga je goed verzekerd op reis met je kinderen en kun je onbezorgd genieten van je vakantie:

 • medische kosten;
 • ongevallen;
 • wintersport en bijzondere sporten;
 • werelddekking;
 • SOS autohulp;
 • uitbreiding naar 180 dagen aaneengesloten verzekerd (standaard is 90 dagen).

Doorlopende annuleringsverzekering op 1 polis

Je reis moeten annuleren, bijvoorbeeld omdat je kind ziek is, dat is al vervelend genoeg. Daar kun je als gezin geen financiële zorgen bij gebruiken. Daarom kun je de doorlopende annuleringsverzekering aan je reisverzekering toevoegen. Je krijgt dan bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. En moet je de reis onverwachts afbreken? Dan worden de niet gebruikte dagen vergoed. De annuleringsverzekering geldt voor het hele gezin ook voor zelf samengestelde reizen.

Terreuraanslagen en natuurrampen standaard meeverzekerd

Ook standaard is de extra dekking ’terreuraanslagen en natuurrampen’ bij de annuleringsverzekering. Je bent dan verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een dergelijke situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen plaatsvindt vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt.

Overzicht van dekkingen

In de onderstaande dekkingsoverzicht zie je waarvoor jij, je gezin en je kinderen voor verzekerd zijn. Dit is alleen maar een beknopt overzicht, je bent nog voor veel meer risico’s gedekt, lees daarvoor voorwaarden en de verzekeringskaart.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering (Uitgebreid)

Doorlopende reisverzekering Allianz

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vaak gestelde vragen en antwoorden over doorlopende reisverzekering voor gezinnen met kinderen

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een voordelige doorlopende reisverzekering voor een gezin met kinderen?

Jazeker. Een voordelige doorlopende reisverzekering voor je gezin met kinderen sluit je hier af. Je betaalt slechts voor één kind premie en je ontvangt ook nog eens doorlopend 10% korting op de premie!

Wat voor doorlopende reisverzekeringen heeft Allianz voor een gezin met kinderen?

De doorlopende reisverzekering voor gezinnen bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandsverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener voor gezinnen.

Wat is de premie voor een doorlopende reisverzekering voor het gezin?

Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking voor het hele gezin (jezelf, partner en kinderen) v.a.: € 3,95 per maand (inclusief de 10% korting die je alleen op deze website krijgt). Maak vrijblijvend een premieberekening dan zie je hoe gunstig onze premie is. De korting staat onderaan bij het totaalbedrag. Je kunt de premie per maand of per jaar betalen. En nog een voordeel, je zit nergens aan vast. De doorlopende reisverzekering is na het eerste jaar, per maand opzegbaar.

Voor hoeveel kinderen moet ik bij de doorlopende reisverzekering aan premie betalen?

Voor maar 1 kind, alle andere kinderen in het gezin zijn gratis meeverzekerd.

Is mijn kind verzekerd als hij zelfstandig op reis gaat?

Kinderen zijn tot hun 27ste verjaardag meeverzekerend op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Gaat de zoon of dochter van het gezin zelfstandig op vakantie, dan is hij of zij gewoon verzekerd. Voorwaarde is wel dat de zoon of dochter nog thuis woont, of uitwonend student is.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Europadekking of werelddekking?

De Europadekking beslaat meer dan Europa alleen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Hebben jullie ook een dekking voor bijzondere sporten en wintersport?

Jazeker. Wintersport en bijzondere sporten kun je apart meeverzekeren. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Als je alleen een basis zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten misschien niet volledig gedekt.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering voor mijn gezin afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon Belgie/Duitsland. Kan ik ook voor mijn gezin een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens. Informeer bij ons voor de mogelijkheden. Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering voor gezinnen?

De verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je vragen over de extra voordelige doorlopende reisverzekering voor gezinnen met kinderen? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.