Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor raften, nu 10% korting

Reisverzekering voor raften, nu 10% korting

Raften of wildwatervaren tijdens je vakantie is spannend en avontuurlijk. Voor het beoefenen van bijzondere watersporten moet je een speciale reisverzekering afsluiten.

Je kan hier snel en voordelig een verzekering voor bijzondere sporten (inclusief rafting) afsluiten. Dat is de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance.

Je hebt al een uitstekende reisverzekering voor raften en andere bijzondere sporten voor € 1,62 per dag (inclusief 10% extra online korting, indien je de reisverzekering afsluit op deze website). Je kan dan gerust gaan raften in heel Europa. Je mag dan ook nog aan andere bijzondere sporten gaan doen tijdens jouw vakantie! Natuurlijk is je vakantie ook verzekerd als je niet aan het sporten bent, net zoals op een normale reisverzekering.

Rafting en je reisverzekering

Wildwaterraften kan een gevaarlijke sport zijn, zeker als er niet op de veiligheidsvoorschriften wordt gelet. Er zijn in het verleden veel -ernstige- ongelukken gebeurd, waardoor er nu veel regels zijn betreffende de kundigheid van de rafters en de kwaliteit van het materiaal.

Een standaard reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij extreme sporten zoals raften. Speciaal daarvoor is er de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance (voorheen Mondian Assistance). Deze verzekering is ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan bergbeklimmen, kitesurfen, abseilen, parachutespringen en natuurlijk ook raften.

Aansprakelijkheid- en ongevallendekking zijn standaard meeverzekerd op de Adventure en Survival verzekering, dat maakt deze polis uniek.

Rafters goed verzekerd met de Adventure & Survival Verzekering

Een Adventure & Survival Verzekering is een normale reisverzekering waarbij het tevens is toegestaan om te sporten. Dat mogen extreme of gevaarlijke sporen zijn. Je bent met deze verzekering goed verzekerd. En niet uitsluitend tijdens het raften, maar ook tijdens je gehele vakantieperiode. Deze reisverzekering biedt onder andere dekking voor:

  • SOS-kosten (o.a. hulpverlening en extra verblijfskosten);
  • reddingskosten (kosten van opsporing en redding);
  • repatriëring (medisch vervoer van het buitenland naar Nederland);
  • vervangend vervoer en verblijf;
  • beschadiging, verlies of diefstal van je reis- en/of sportbagage;
  • ongevallendekking;
  • medische kosten (o.a. medicijnen, huisarts, ziekenhuiskosten);
  • aansprakelijkheidsdekking.

De verzekering is geldig in geheel Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Sluit af en ontvang 10% extra korting op de premie!

Je wilt tijdens je vakantie en het raften goed verzekerd zijn. Maar natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Wij kunnen aan jouw wensen voldoen. Want als je nu een Adventure & Survival reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je een extra korting van 10% op de normale premies.

Je kan hier zelf de premie berekenen voor jouw vakantie inclusief alle sporten waaronder raften. Vervolgens kan je de polis afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Bereken nu de premie en klik hier:

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan hem niet slechts voor 1 of 2 dagen afsluiten wanneer je tijdens je vakantie een bijzondere sport gaat beoefenen.

Wat is raften?

Raften of rafting, is een bepaalde vorm van watersport, waarbij gebruik wordt gemaakt van een raft (opblaasbare boot) om bijvoorbeeld een rivier te bevaren. Het wordt doorgaans op wildwater gedaan, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in de moeilijkheidsgraad. Raften is zeer populair geworden sinds het midden van de jaren 80. Tegenwoordig wordt een raft gemaakt van duurzaam rubber met verschillende lagen en luchtkamers. De lengte varieert van 3,5 tot 6 meter, de breedte ligt tussen de 1,8 en de 2,5 meter. Er zijn verschillende soorten rafts. In Europa wordt doorgaans gebruikgemaakt van een symmetrische raft, waarbij wordt gestuurd met een peddel bij het achtersteven. Er zijn ook versies met een roer of een roeispaan. Een raft kan 4 tot 12 mensen houden.

Waarom een Adventure & Survival verzekering voor het raften?

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste, standaard een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen heb je echt nodig als je outdoor activiteiten zoals raften gaat ondernemen.

Vragen?

Heb je vragen over de Adventure & Survival Verzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.