Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Ontvang hier 10% korting op de Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere sporten

Ontvang hier 10% korting op de Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere sporten

Ontvang hier 10% korting op de Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere sporten

Ontvang nu 10% premie korting op de Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere, extreme en gevaarlijke sporten (geen wintersporten en geen wedstrijdsport). De verzekering is geldig voor reizen in Europa, inclusief Nederland.

Deze verzekering voor avontuurlijke reizigers vergoedt schade als je op reis bent. Daarnaast zorgt deze verzekering ervoor dat je thuis komt bij een ernstige gebeurtenis.

De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance is de ideale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. Alle risico’s die survivals en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen, zijn gedekt. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

De Adventure & Survival reisverzekering kost € 1,62 p/d (Europadekking), dat is inclusief de 10% korting die je alleen op deze website krijgt.

Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere sporten

Je bent met deze verzekering verzekerd tijdens de beoefening van bijzondere sporten, dat zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen, waaronder jagen, bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, kite-surfen, parachutespringen, paragliding, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen.

De Adventure & Survival Verzekering houdt rekening met de wensen van de avontuurlijk ingestelde reiziger. Op reguliere reisverzekeringen gelden dan vaak beperkende bepalingen. De Adventure & Survival Verzekering biedt een dekking die past bij het beoefenen van extreme sporten en activiteiten.

De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking, je bent verzekerd voor:

  • SOS-kosten: waaronder ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde, overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde, overlijden van een meeverzekerde reisgenoot, schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie en gedwongen oponthoud.
  • Medische kosten: zoals dokters- en ziekenhuiskosten, medicijnen en ambulance.
  • Bagage: verlies of diefstal van bagage.
  • Ongevallendekking: eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden.
  • Aansprakelijkheid: schade veroorzaakt aan personen of hun eigendommen.

Let op! Je kan deze verzekering ook afsluiten als je elders een doorlopende reisverzekering hebt die geen bijzondere/gevaarlijk/extreme sporten dekt, maar je dient deze verzekering wel af te sluiten voor de gehele duur van je verblijf in het buitenland. Ook als je bijvoorbeeld drie weken op vakantie gaat en maar twee dagen gaat sporten.

Waar ben je verzekerd?

De Adventure & Survival Verzekering biedt dekking voor reizen binnen Europa. Dat is inclusief de Azoren, Canarische Eilanden en Madeira. Ook reizen naar de Europese landen aan de Middellandse Zee vallen onder de dekking.

De Automobilistenhulpverzekering is uitsluitend gedekt in landen die op de groene kaart (IVB) van jouw autoverzekering staan. Wil je een kortlopende reisverzekering met werelddekking en bijzondere sporten? Klik dan hier: www.reisverzekeringkorting.nl/kortlopende_reisverzekering/bijzondere-sporten/

De onderstaande landen vallen onder Europadekking:

Albanië Algerije Andorra
Armenië Azerbeidzjan België
Bosnië en Herzegovina Bulgarije Cyprus
Denemarken Duitsland Egypte
Estland Finland Frankrijk
Georgië Griekenland Hongarije
Ierland IJsland Israël
Italië Kazachstan Kosovo
Kroatië Letland Libanon
Libië Liechtenstein Litouwen
Luxemburg Macedonië Malta
Marokko Moldavië Monaco
Montenegro Nederland Noorwegen
Oekraïne Oostenrijk Polen
Portugal Roemenië Rusland
San Marino Servië en Montenegro Slovenië
Slowakije Spanje Syrië
Tsjechië Tunesië Turkije
Vaticaanstad Verenigd Koninkrijk Wit-Rusland
Zweden Zwitserland

Wat is verzekerd?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou en je gezin. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Wat is niet verzekerd?

De volgende sporten/situaties zijn niet verzekerd:

  • wintersport en bijzondere wintersporten (met uitzondering schaatsen en sledetochten);
  • wedstrijden of voorbereidingen daarop;
  • ballonvaarten en onderwatertochten per onderzeeër;
  • boksen, worstelen, karate, jiu-jitsu, andere gevechtssporten en rugby.

Ga je aan wedstrijdsport doen? Lees dan deze informatie: www.reisverzekeringkorting.nl/blog/reisverzekering/wedstrijd-sport/

Wat kost de verzekering?

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van deze kortlopende reisverzekering. Dat is mooi meegenomen! De premie is erg gunstig voor slechts € 1,62 per dag ben je in heel Europa verzekerd. Zelfs voor SOS- kosten (opsporing, redding, repatriëring en hulpverlening), medische kosten, ongevallen en aansprakelijkheid (de minimumpremie per polis bedraagt € 10,40).

Medische kosten

Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Bagage

De bagage die je mee op reis neemt zijn verzekerd voor beschadiging, vermissing of diefstal voor een dagwaarde tot maximaal € 1.150 per persoon per polis. In de meeste gevallen geldt een eigen risico van € 45,- per gebeurtenis.

Bijzondere sporten

Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd op de Adventure & Survival Verzekering met uitzondering van wintersporten. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van bijzondere sporten die gedekt zijn op deze verzekering. Staat jouw sport er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Abseilen Berg- En Rotsklimmen
Bungee Jumping Canape-ing
Canyoning Catcrawl
Cliffjumping Deltavliegen
Downhill-Biking Fernblättern
Flottage Fly By Wire
Formatiespringen Funboarden
Glaciospeologie Hanggliding
Hydrospeed Indoor Wandklimmen
Kite Surfing Klettern
Parachute Springen Paragliding
Parapente Skyboot
Skysurfing Speedraces
Speleologie Swingbo
Tandemspringen Tijgeren
Tokkelen Ultra Light Vliegen
Wildwaterkanoën Yetiballing
Zandskiën Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Automobilistenhulpverzekering

De automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd. Let op: Alleen voor voertuigen met een Nederlands kenteken. Voor een huurauto in het buitenland is een creditcard verplicht.

Ongevallen

Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Dekking voor aansprakelijkheid

Als je schade veroorzaakt aan andere mensen of hun eigendommen, dan biedt de Adventure & Survival Verzekering dekking voor die schade. Het maximale verzekerd bedrag is € 500.000 per polis. De dekking geldt niet voor schade aan mensen en hun eigendommen, die tot jouw reisgezelschap behoren. Deze dekking is nuttig als jouw eigen aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt tijdens de reis.

Reisarts

Als je tijdens de reis vragen hebt over jouw gezondheid of over medicijnen, dan kan je contact opnemen met de Reisarts. De Reisarts is bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)20 592 91 41 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De Adventure & Survival Verzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis. Beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum. De verzekering eindigt automatisch op de datum die je hebt aangegeven of bij eerdere terugkomst.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze reisverzekering voor bijzondere/gevaarlijke/extreme sporten? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.