Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Aansprakelijkheidsdekking op de Globetrotter Verzekering

Als je besluit je uit te schrijven bij de gemeente, woon je volgens de wet officieel niet meer in Nederland. Dat houdt in dat je Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) niet meer geldig is. Daarom biedt Allianz Global Assistance je de optie voor een dekking ‘Aansprakelijkheid’ als je een Globetrotter Verzekering afsluit

Met de dekking Aansprakelijkheid van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor een aansprakelijkheid tot
€ 1.000.000,- (voor Australië € 1.500.000,-) voor alle verzekerden samen. De dekking Aansprakelijkheid is geldig voor particulieren en geldt niet tijdens het uitvoeren van betaalde werkzaamheden.

Wanneer krijg je een vergoeding?

Zoals in de voorwaarden staat omschreven ben je verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade die je als particulier hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld: je besluit tijdens je wereldreis een surfplank te huren. Je valt van de surfplank en raakt daarmee per ongeluk een zwemmer. De zwemmer raakt gewond en stelt jou aansprakelijk voor de geleden schade. Je bent hiervoor verzekerd met de dekking Aansprakelijkheid op je Globetrotter Verzekering.

Zoals omschreven in de voorwaarden vergoedt de verzekeraar niet in de volgende gevallen:

  • Als je niet aansprakelijk gesteld wordt, of als dat wettelijk onterecht wordt gedaan.
  • Als er opzet in het spel is.
  • Als er een andere verzekering is die de schade vergoedt.
  • Als er sprake is van seksueel (getint) gedrag.
  • Als er wapens zijn gebruikt.
  • Als de schade voortkomt uit het gebruik van bijvoorbeeld een (huur)auto. Hiervoor geldt vaak een autoverzekering.

Andere uitgesloten situaties staan omschreven in de voorwaarden: Voorwaarden Globetrotter Verzekering »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.