Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersportvakantie weer populair bij Nederlanders

Wintersportvakantie weer populair bij Nederlanders

Wintersportvakantie weer populair bij Nederlanders

Sinds 2014 zit het aantal Nederlanders dat op wintersport gaat weer in de lift. Dit jaar reizen ongeveer een miljoen landgenoten naar de witte pistes in Oostenrijk en Frankrijk. Als de sneeuwcondities in de skigebieden goed zijn, zal het aantal vakantiegangers zelfs verder oplopen, zo verwacht de ANWB.

Februari belangrijkste wintersportmaand

De meeste wintersportvakanties vinden plaats in februari. Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Meer dan de helft van alle wintersporters zal hier de komende winterperiode neerstrijken. Frankrijk is een goede tweede, en Duitsland en Zwitserland sluiten de rij van belangrijkste wintersportbestemmingen.

De populairste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste wintersportvakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland in trek als wintersportgebied. De meerderheid van de wintersporters (74%) gaat skiën en circa 11 procent kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.

Met de auto naar wintersport

De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80 procent van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer 8% gaat met de bus en de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Schoolvakanties

Voor alle regio’s valt de kerstvakantie 2015 van zaterdag 19 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016. De voorjaarsvakantie 2016 is in regio Midden en Zuid van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari 2016 en in de regio Noord van zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 2016. Er zullen dan veel gezinnen op wintersportvakantie gaan.

Omdat carnaval komend jaar aan het begin van februari zal worden gevierd, bestaat de mogelijkheid dat regio Zuid zal afwijken van de voorgestelde data en de voorjaarsvakantie juist in die periode zal plannen.

Tot 20% korting op de doorlopende wintersport reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking sluit je hier af met 10- 20% korting op de premie. Deze korting is ook doorlopend, zo heb je altijd de voordeligste verzekering voor je wintersport!

Een uitstekende wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance voor heel Europa heb je al vanaf € 1,53 per maand. Wij adviseren om ook medische kosten mee te verzekeren. In dat geval betaal je € 2,62 per maand en ben je goed verzekerd tegen geneeskundige kosten en ongevallen.

Nu 10% extra online korting

Alleen op deze website ontvang je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

Jonger dan 27 jaar? Ontvang tot 10% jongerenkorting

Wij hebben speciaal voor jongeren de goedkoopste doorlopende wintersport reisverzekering. Want je krijgt bij ons een jongerenkorting die kan oplopen tot 10% en ook nog eens via deze website 10% extra internetkorting. Jouw korting kan oplopen tot 20%! Zo maken we een wintersport reisverzekering wel heel goedkoop voor jou!

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Met de wintersportdekking verzeker je het extra risico dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat de andere dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent. Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden je spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking wintersport hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor medische kosten en bagage. Alleen dan krijg je je medische kosten en spullen vergoed. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals extra sportuitrusting.

De wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen achtereen wegblijft. Dat is al snel het geval.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende wintersport reisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.