Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport reisverzekering vanaf € 1,40 p/m

Ga je dit seizoen op wintersport? Dan is een goede wintersport reisverzekering uiteraard van groot belang. Een uitstekende kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking sluit je hier af.

Mondial Assistance reisverzekering met wintersportdekking

De wintersport reisverzekering van Mondial Assistance: voordelig en uitgebreide dekking! Nu 10% extra korting op de toch al scherpe premie! De Kortlopende Reisverzekering van Mondial Assistance heeft een complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Een kortlopende of doorlopende wintersport reisverzekering?

Als je ook in de zomer op vakantie gaat, is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering te nemen met wintersportdekking. Dat is handig omdat je dan altijd verzekerd bent, tevens ben je dan ook voor bijzondere zomersporten verzekerd.

Of als je vaker op vakantie gaat

Wintersportdekking

Wanneer je op wintersport- of langlaufvakantie gaat, moet je bij een kortlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de vele gipsvluchten. Daarnaast zijn de materialen voor een wintersport vaak kostbaar en door de wintersportdekking zijn deze ook meeverzekerd.

De top 5 van wintersport schadeclaims:

 1. Mobiele telefoon
 2. Fotocamera
 3. Ski’s
 4. Ongebruikte skipassen, -lessen en -huur.
 5. Kleding

Medische kosten: altijd meeverzekeren

Het is verstandig om de dekking voor medische kosten in je reisverzekering op te nemen. Stel je breekt een been midden op de piste en je moet direct naar het ziekenhuis. Dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer (banaan of helikopter). Deze kosten worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Een ander probleem is dat je na een ongeval of blessure soms naar een privé-kliniek wordt gebracht. De meerkosten hiervan worden meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar. Mondial Assistance doet dat wel indien je verzekerd bent tegen medische kosten. Juist daarom is de dekking voor medische kosten op een reisverzekering belangrijk.

De top 5 van wintersportletsels:

 1. Onderbeen
 2. Knie
 3. Onderarm en elleboog
 4. Rug
 5. Dijbeen

 Speciale wintersporten

Wintersport is onderverdeeld in verschillende disciplines. Off-piste skiën is de laatste jaren erg populair geworden, maar brengt meer risico’s met zich mee dan wanneer je op de piste zelf blijft. Vanwege de extra hoge risico’s van het off-piste skiën, hebben niet alle reisverzekeraars deze vorm in de wintersportdekking opgenomen. Check daarom vooraf goed je polisvoorwaarden. Nog een aantal voorbeelden van bijzondere wintersporten zijn:

 • Airboarden
 • Snowkiten
 • Heliskiën
 • IJsklimmen
 • Bobsleeën
 • Skispringen

 Alarmcentrale Mondial Assistance

Tijdens de wintersportvakantie staat de Alarmcentrale van Mondial Assistance 24 uur per dag voor je klaar. Zorg ervoor dat je het nummer van de Alarmcentrale voor je vakantie in je telefoon hebt opgeslagen. Wanneer er iets gebeurt, kun je direct contact opnemen in je eigen taal, dat is wel zo handig bij noodsituaties.

Wintersportvakantie

Een wintersportdekking is zeker noodzakelijk wanneer je op wintersportvakantie gaat. Je reisverzekering is namelijk van belang, wanneer je:

 • een been breekt op de piste en vervoerd moet worden naar een ziekenhuis;
 • jouw ski-uitrusting gestolen wordt;
 • je door een lawine het dorp niet meer kunt verlaten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een goede reisverzekering kan veel problemen voorkomen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.