Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport: reisverzekering voorkomt financiële problemen

Goedkoopste doorlopende wintersportverzekeringBinnenkort begint het wintersportseizoen weer. Honderdduizenden Nederlanders vertrekken dit jaar en begin volgend jaar naar de bekende wintersportgebieden in onder meer in Frankrijk en Oostenrijk.

Meer blessures en ongevallen

Door slechte sneeuwcondities en drukke pistes vallen er steeds meer blessures en ongevallen te melden. Alarmcentrales moeten vaker gipsvluchten naar Nederland uitvoeren. Het letsel dat men oploopt tijdens het skiën betreft vooral:

  • Gebroken polsen.
  • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
  • Sleutelbeenbreuken.
  • Gebroken armen en ribben.

Wintersport en reisverzekering

Wanneer je op wintersportvakantie gaat, moet je bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn de materialen voor een wintersport vaak erg duur en door de wintersportdekking zijn deze extra verzekerd.

Wintersport Reisverzekering al vanaf € 2.20 per dag!

De wintersport reisverzekering van Mondial Assistance: voordelig en uitgebreide dekking! Nu 10% extra korting op de toch al scherpe premie! Ben jij op zoek naar een voordelige wintersport reisverzekering met een ruime dekking? De Kortlopende Reisverzekering van Mondial Assistance heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Je hebt al een kortlopende wintersport reisverzekering voor slechts € 2,20 per dag. Een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking heb je vanaf € 1,65 p/m. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende wintersport reisverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland, zoals de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Zonder reisverzekering: hoge kosten

De grote alarmcentrales in Nederland, Eurocross International, SOS International, ANWB en Mondial Assistance organiseren de repatriëring van ongelukkige wintersporters. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,- Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet je dat zelf betalen.

Ieder jaar weer benadrukken de Alarmcentrales de noodzaak van een reisverzekering met wintersportdekking. Helaas zijn er nog steeds Nederlanders die zonder reisverzekering richting de sneeuw vertrekken. In het slechtste geval kan dat een financieel drama betekenen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.